Суд все-таки "продав" "Більшовик"

П'ятниця, 10 квітня 2009, 10:37

У четвер Апеляційний суд Києва визнав законною операцію з продажу двох корпусів заводу "Більшовик" за 8,3 мільйона гривень двом компаніям у вересні 2007 року.

Як пише газета "Дело", у рішенні суду говориться, що аукціон з продажу активів "Більшовика" два роки тому відбувся у відповідності з законом.

За словами Йосипа Рубця, директора Всеукраїнської біржі нерухомості, яка організовувала аукціон з продажу корпусів "Більшовика", це рішення суду фактично ставить крапку в суперечці.

Як відомо, у вересні 2007 року податкова адміністрація Солом'янського району продала на Всеукраїнської біржі нерухомості перебуває у неї в заставі корпус № 12 цеху № 17 "Більшовика" (розташований уздовж вул. Гарматній, загальна площа 2,6 тисячі квадратних метрів) компанії "Предіум-Форест".

Реклама:

Тоді цей об'єкт був проданий за 6,6 мільйона гривень.

На тому ж аукціоні компанії "Аврора Ко ЛТД" було продано будівлю заготовительного цеху № 26 загальною площею 623,6 квадрата за 1,6 мільйона гривень.

Керівництво "Більшовика" відмовилося визнавати продаж законним, мотивуючи це тим, що майно продали без його відома, а список заставних об'єктів був відкликаний Фондом держмайна у зв'язку з недооцінкою їх вартості. Завод подав до суду.

Проте Шевченківський райсуд виніс рішення не на користь позивача.

Тоді керівництво заводу заперечило продаж у Господарському суді.

У відповідь на це "Предіум-Форест" та "Аврора" виступили із зустрічним позовом про визнання договору купівлі-продажу майна законним.

18 липня 2008 року Господарський суд Києва задовольнив позов компаній.

У результаті всіх судових розглядів справа дійшла до Вищого господарського суду України, який 15 жовтня скасував усі попередні рішення і відправив його на новий розгляд.

По новому колу справа знову розглядалася у Вищому господарському суді, який підтвердив законність продажу.

Однак 31 березня 2009 року Верховний Суд скасував попередні рішення судів і передав справу до подальшого розгляду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!