Фондові ринки: Бернанке і Гайтнер опустили Америку

Середа, 25 березня 2009, 10:46

Американські фондові індекси знизилися у вівторок після різкого стрибка днем раніше.

Про це повідомляє агентство "Интерфакс" з посиланням на агентство Bloomberg.

Котирування акцій банків впали на заявах голови Федеральної резервної системи (ФРС) США Бена Бернанке і міністра фінансів країни Тімоті Гайтнера про необхідність створення нових процедур для регулювання діяльності небанківських фінансових компаній.

Бернанке заявив, що ситуація, яка склалася в American International Group Inc. (AIG), наголошує на необхідності термінового створення як нових процедур регулювання, так і правил сильного та ефективного нагляду за всіма системно важливими фінансовими компаніями.

"Всі інститути та ринки, робота яких може викликати системні ризики, повинні працювати під наглядом, включаючи необхідні обмеження на рівень ризику", - сказав Гайтнер.

Індекс Dow Jones Industrial Average знизився до закриття ринку у вівторок на 115,89 пункту (1,49%) - до 7659,97 пункту.

Standard & Poor's 500 опустився на 16,67 пункту (2,03%), склавши 806,25 пункту.

Значення індексу Nasdaq Composite зменшилося на 39,25 пункту (+2,52%) - до 1516,52 пункту.

Більшість європейських фондових індексів росла у вівторок четверту сесію поспіль, збільшившись в середньому на 0,1-0,2%.

Підтримку ринку надали заяви голови Deutsche Bank Йозефа Акерманна про те, що банк "добре почав" 2009 рік і очікує відновлення прибутковості після скорочення ризикованих операцій та позбавлення від неліквідних активів.

У той же час британський індекс FTSE 100 знизився на 1,05%.

Підіндекс Stoxx 600, до розрахунку якого входять папери сировинних компаній, опустився у ході торгів на 3,4%, що стало максимальним падінням серед 19 галузевих груп цього індикатора.

Індекс Dow Jones Stoxx 600 підвищився до закриття ринку на 0,3% - до 178,21.

Протягом торгів значення цього індикатора коливалося між зростанням і зниженням.

Азіатські фондові індекси у середу коливаються, котирування акцій енергетичних компаній зростають, папери експортерів дешевшають на слабких даних про рівень японського експорту в лютому.

Зведений індекс регіону MSCI Asia Pacific практично не змінився у порівнянні з попереднім днем, склавши до 7:30 за київським часом 83,95 пункту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!