НБУ продає валюту позичальникам за курсом 7,80

П'ятниця, 27 лютого 2009, 15:21
Національний банк (НБУ) встановив єдиний курс продажу валюти на першому цільовому аукціоні для підтримки позичальників на рівні 7,80 грн./дол.

Про це повідомив директор департаменту зовнішньоекономічних відносин НБУ Сергій Круглик, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"Не всі банки вийшли на сьогоднішній аукціон. Але це, швидше за все, питання технічне: аукціони будуть проводитися регулярно, всі необхідні процедури будуть додатково відпрацьовані", - сказав він.

При цьому Круглик відзначив, що банки, які з тих чи інших причин не будуть брати участь в цільових аукціонах НБУ, ризикують в перспективі втратити частину клієнтів, які будуть переходити в більш лояльні до позичальників і вкладників фінустанови.

Директор департаменту зовнішньоекономічних відносин НБУ також пояснив, що банки будуть продавати валюту (купуються на цільових аукціонах НБУ) фізичним особам-позичальникам за курсом, близьким до того, що встановлюється Нацбанком.

Реклама:

До їх значення буде додаватися лише сума обов'язкового збору до Пенсійного фонду України на рівні 0,2%.

При цьому він підкреслив, що Нацбанк буде жорстко контролювати курси, за якими буде продаватися відповідна валюта позичальників.

Як повідомлялося, НБУ заявив про намір продавати на аукціоні 27 лютого долари під потреби позичальників-фізичних осіб, які повинні погасити кредити не пізніше 4 березня 2009 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!