Бернанке і Тріше можуть врятувати кредитний ринок світу

Вівторок, 7 жовтня 2008, 11:10
 

Голова Федеральної резервної системи (ФРС) Бен Бернанке й голови центральних банків інших країн світу, можливо, застосують заходи для реанімації кредитного ринку.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

"Щоб підтримати довіру на ринку, на грошовому ринку, потрібно зробити щось більше, щось, що охопить низку країн. І треба діяти швидко", - сказав виданню The Wall Street Journal "стратег" Citigroup Ханс Лорензен.

"Все це божевільня , і, якщо це продовжиться, швидше за все, ми побачимо координовані дії ЦБ", - вважає економіст ABN Amro Даріо Перкінс.

Реклама:

У вівторок о 12:30 за вашингтонським часом запланований виступ Бернанке, наприкінці тижня пройде зустріч голів ЦБ і мінфінів у Вашингтоні на сесії Міжнародного валютного фонду.

У вівторок процентну ставку знизив на 1 процентний пункт Центральний банк Австралії.

ФРС у понеділок оголосила, що збільшує вдвічі - до 900 млрд. дол. (замість планованих усього два тижні назад 150 млрд. дол.) обсяг своїх грошових аукціонів.

Бернанке й голова Мінфіну США Генрі Полсон дали зрозуміти, що мають намір підтримати ринок короткострокового фінансування (ринок комерційних паперів) і розглядають можливість надання незабезпечених кредитів. Останнє поки не передбачається чинним законодавством.

Учасники ринку пропонують ЦБ виступити покупцем короткострокових корпоративних паперів, щоб розблокувати ринок, що стрімко скорочується в розмірах і стає все більш недосяжним для компаній, наносячи удар по їхнього бізнесу.

Голова Європейського ЦБ Жан-Клод Тріше минулого четверга дав зрозуміти, що готовий знизити процентні ставки. Трейдери прогнозують, що аналогічний крок розпочне вже на цьому тижні Банк Англії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!