Кабмін знімає антидемпінгові обмеження на імпортні мінеральні добрива

П'ятниця, 12 вересня 2008, 18:28
 

Кабінет Міністрів України знімає антидемпінгові обмеження на імпортні мінеральні добрива й планує розглянути питання щодо квотування експорту мінеральних добрив у період посівної компанії. Про це повідомила Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко за підсумками наради в Кабінеті Міністрів, повідомляє ЛІГАБІЗНЕСІНФОРМ.

Вона підкреслила, що чергова посівна компанія супроводжується необґрунтованим завищенням цін на мінеральні добрива. "Ми сьогодні прийняли рішення, що ми знімаємо введені колись антидемпінгові митні обмеження для імпорту мінеральних добрив в Україну...Ми знімемо їх сьогодні, тому що вони були встановлені рішенням Міністерства економіки і на внутрішньому ринку ми практично створимо реальну конкуренцію між вітчизняними мінеральними добривами та мінеральними добривами, які можуть бути завезені за імпортом", - сказала Прем'єр-міністр.

Також вона повідомила, що завтра на засіданні уряду буде розглянуте питання про введення на період посівної кампанії в Україні певного квотування експорту мінеральних добрив. "І також відшкодовувати ПДВ ми будемо в тому випадку, якщо реально забезпечені всіма необхідними мінеральними добривами за справедливими цінами на внутрішньому ринку залежно від того, за якою ціною споживають природний газ на внутрішньому ринку хімічні підприємства", - підкреслила Ю.Тимошенко.

Також Прем'єр відзначила необхідність провести нараду на рівні Міністерства промислової політики, Міністерства АПК і представників заводів, що виробляють мінеральні добрива, для того, щоб домовитися про ціни на мінеральні добрива для аграріїв у період посівної.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!