Світовий банк дав Україні $300 млн "на підтримку стратегії розвитку"

П'ятниця, 21 грудня 2007, 15:18

Світовий банк виділив Україні другу позику на підтримку стратегії розвитку обсягом 300 млн доларів.

Про це сказано в повідомленні СБ.

20 грудня Рада директорів СБ затвердила виділення цього кредиту.

"Рада виконавчих директорів Світового банку... затвердила Другу позику на підтримку стратегії розвитку (ПСР-II) для України в сумі 300 мільйонів доларів США", - сказано в повідомленні.

Реклама:

Ця позика друга у рамках програми підтримки прагнень України наблизитися до європейських стандартів життя шляхом проведення ключових реформ у трьох напрямках: поліпшення інвестиційного клімату, створення фіскального простору для збільшення державних інвестицій шляхом підвищення ефективності управління державними фінансами й поліпшення послуг у державному секторі.

СБ зазначає, що в останні два роки Україна впровадила в життя законодавчі зміни для підготовки вступу до СОТ, вжила важливих заходів щодо лібералізації ринку телекомунікацій.

Країна провела коригування внутрішніх тарифів на енергоносії після підвищення ціни на імпорт газу в 2006-2007, що дає змогу зменшити дефіцити в енергетичному секторі.

Україна також прийняла й увела в дію закон про реструктуризацію боргів в енергетичному секторі, що має сприяти поліпшенню фінансових умов у енергогенеруючих і розподільних компаніях.

Незначний дефіцит бюджету, вважає СБ, свідчить про дотримання фіскальної дисципліни.

У липні 2005 року Світовий банк виділив Україні 250 млн доларів коштів у рамках проекту "Перша позика на підтримку стратегії розвитку".

Нагадаємо, цей системний проект спрямований на сприяння економічним реформам із акцентом на посиленні фінансової дисципліни в державному секторі, залученні іноземних інвестицій і створенні умов для вступ України до СОТ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!