"Нафтогаз" разом з американцями досліджуватиме Дніпровсько-Донецький басейн

Вівторок, 5 червня 2007, 18:31

"Нафтогаз України" та компанія Marathon International Petroleum (США) 5 червня підписали угоду про співробітництво щодо спільного дослідження північно-західної частини Дніпровсько-Донецького басейну.

Про це "Економічній правді" повідомила прес-служба НАКу.

Підписи під угодою у присутності Міністра палива та енергетики Юрія Бойка та надзвичайного і повноважного посла США в Україні Вільяма Тейлора поставили голова правління НАК "Нафтогаз України" Євген Бакулін та директор Marathon International Petroleum Філ Берман.

Угода передбачає, що сторони протягом трьох років здійснять спільне вивчення території загальною площею близько 30 тис. кв. км (північний захід Полтавської та південь Чернігівської області) з метою оцінки її інвестиційної привабливості та визначення найбільш перспективних ділянок для видобутку вуглеводнів.

Реклама:

Прогнозні запаси вуглеводнів на даній території оцінюються у 200 млрд. куб. м природного газу, 46 млн. т газового конденсату та 130 млн. т нафти.

НАК "Нафтогаз України" та Marathon International Petroleum збираються спільно вивчати нові перспективні території, на яких досі не проводилися роботи підприємствами компанії через складні умови залягання вуглеводнів.

"Підписання угоди з одним із лідерів світового нафтогазовидобутку дозволить протягом найближчих років забезпечити суттєвий приріст ресурсної бази, що є необхідною умовою збільшення обсягів видобутку нафти та газу в Україні" - заявив на церемонії підписання голова правління НАК "Нафтогаз України" Євген Бакулін.

Marathon International Petroleum Ltd. є дочірньою компанією Marathon Oil Company – транснаціональної паливно-видобувної корпорації, яка здійснює видобуток, переробку, транспортування та реалізацію вуглеводнів. Marathon Oil – четверта за обсягами видобутку та п’ята за обсягами переробки нафти компанія в США. Головний офіс компанії розташований у Хьюстоні (штат Техас, США).

Marathon Oil працює у США, Анголі, Канаді, Екваторіальній Гвінеї, Габоні, Індонезії, Ірландії, Лівії, Норвегії та Великобританії. Компанія здійснює реалізацію продуктів переробки у 5700 точках продажу у 17 штатах Сполучених Штатів Америки.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!