Через російську Альфа-груп "Київстару" може настати... дефолт

Понеділок, 19 лютого 2007, 17:38

В понеділок представники "Теленор" оголосили про те, що, незважаючи на широкомасштабну кампанію "чорного піару" "Теленор" не збирається поступатися своїми позиціями та буде надалі боротися за власні інвестиції у "Київстарі".

"Теленор" різко засудив нечесні методи, які використовують "Альтімо" та афілійовані з нею компанії – "Сторм" та "Альпрен", у своїх намаганнях захопити контроль над "Київстаром", які наразі можуть завдати шкоди самому "Київстару", повідомляє прес-служба компанії "Теленор".

"Російська компанія "Альтімо" нарешті представила очевидні докази того, що вони не зацікавлені у розвитку телекомунікаційної галузі України, натомість вони хочуть зруйнувати добре функціонуючу компанію. Їхні останні кроки включають таку неприйнятну тактику як масивні кампанії "чорного піару" та необґрунтовані судові заборони проти "Київстара", їхнього власного активу, які можуть мати серйозні наслідки для компанії, обмежуючи її доступ до міжнародних ринків капіталів", – сказав голова представництва "Теленора" в Україні Тронд Мое.

"Оскільки, найближчим часом, очікується подальша ескалація цієї кампанії, ми на жаль констатуємо, що певні українські суди та деякі українські ЗМІ стали інструментами "Альфи" у її рейдерських атаках. Наразі ми вдаємося до жорстких заходів для того, щоб зупинити нещодавні атаки на нашу компанію та закликаємо українські ЗМІ підтримувати високі професійні та етичні стандарти журналістики та дистанціюватися від неприйнятних методів", - закликає представник норвезької компанії.

Реклама:

Мое також наголосив на тому, що останнє судове рішення, якого домігся "Альпрен" (дочірня компанія "Альтімо") та яке забороняє проведення аудиту "Київстару", може завдати відчутної шкоди найбільшому українському оператору.

По суті, "Альфа" домоглася заборони "Київстару" виконувати свої зобов’язання за єврооблігаційними позиками. В результаті, якщо це питання не буде вирішено, "Київстар" буде змушений оголосити дефолт по євробондам, що є надзвичайно серйозною загрозою для самої компанії.

"Беручи до уваги високий рейтинг "Київстара" в Україні, будь-яке оголошення дефолту "Київстаром" в результаті дій "Альфи", скоріш за все, завдасть відчутної шкоди всім українським компаніям, оскільки це значною мірою поставить під питання довіру іноземних інвесторів та кредиторів до України," – сказав голова представництва "Теленору" в Україні.

Економічна Правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!