PROMOTED

В Украине будут тестировать бронежилеты по стандартам НАТО (укр)

Суббота, 27 февраля 2021, 10:15

Міністерство оборони України отримало обладнання для тестування балістичної стійкості бронежилетів у відповідності до світових стандартів.

Компанія ТЕМП-3000 вперше на теренах пост Радянського Союзу виготовила обладнання та провела тестування бронежилетів згідно міжнародного стандарту Національного Інституту Юстиції США NIJ Standard-0101.06.

Обладнання було передано до акридитованої балістичної лабараторії науково-випробувлаьного відділу Національного університету оборони України імені Івана Черняхівського, де випробування проходять усі бронежилети перед прийняттям на баланс Міністерства оборони України.

Бронежилети тестуватимуться на балістичну стійкість після впливу наступних факторів:

—  імітація механічного зносу — обертання бронежилета в перфорованому барабані зі швидкістю 5 обертів на хвилину протягом 10 діб з визначенням кількості обертів 72 000,0;

—  підтримання температури 60-65⁰С постійно протягом усього циклу випробувань;

— підтримання відносної вологості 80-85 % постійно протягом усього циклу випробувань.

Стандарт NIJ 0101.06 є міжнародним, вимоги якого застосовуються при тестуванні бронежилетів переважною більшістю країн світу, в тому числі країнами-членами НАТО. Більше того, продукція, що виготовляється за військовими страндартами MIL STD також тестується видповідно до стандарту  NIJ 0101.06.

Тестування за стандартом NIJ 0101.06 бронежилетів під дією механічних чинників, температури та вологи допомагає чітко визначити експлуатаційні характеритики та слабкі місця продукції, які неможливо виявити за допомогою випробувань, що проводилися в Україні до сьогодні.

 А саме:

- значне пошкодження, яке не підлягає ремонту та унеможливлює подальшу експлуатацію виробів;

- пошкодження герметизації м’яких балістичних пакетів, що може призвести до надмірного намокання та погіршення балістичної стійкості бронежилетів;

- втрата фізико-механічних характеристик м’якого балістичного пакету, що призводить до втрати балістичної стійкості виробів.

Тепер дане обладнання є в Україні, що дозволить Міністертсву оборони України проводити максимально ретельні випробування бронежилетів перед їх використанням українськимия війсковими.  А витчизняні виробники балістики отримали можливіть виготовляти та тестувати бронежилети, конкурентні на світовому ринку, в тому числі серед країн-членів НАТО.

Довідково: у 2020 році Міністерство оборони України прийняло нові технічні умови для бронежилетів, значно підвищивши вимоги до балістичних властивостей, стійкості, витривалості та герметичності, у тому числі впровадивши обов‘язкове тестування за NIJ Standard-0101.06.

Читайте нас также в Telegram. Подписывайтесь на наши каналы "УП. Кляті питання" и "УП. Off the record"

Подпишитесь на наши уведомления!