Лучшие мировые эксперты на Первом форуме "Ветер и Водород" (Укр.)

Понедельник, 23 апреля 2018, 10:00

За темпами розвитку вітрової енергетики Україна випередила решту країн СНД: на материковій частині країни знаходиться понад 360  МВт потужностей вітрових електростанцій (без врахування окупованих територій).

 

За прогнозами аналітиків, найближчими роками вітроенергетика в Україні буде розвиватися швидше, порівняно з іншими галузями відновлюваної енергетики, а загальна потужність вітропарків перевищить потужність сонячних станцій в 10 разів. Це обумовлено тим фактом, що вітроустановки займають меншу площу і коштують дешевше.

Успішні вітроенергетичні проекти України та світовий досвід реалізації водневих енергетичних рішень  обговорять на Першому  міжнародному енергетичному форумі "Вітер і водень", до початку якого залишилось три тижні.

Реклама:

Модератор дискусії - Андрій Конеченков, голова правління ГС "Українська вітроенергетична асоціація" (УВЕА), яка  об’єднує інвесторів та державні установи, зацікавлені у розвитку вітроенергетичного сектора України. Асоціація є членом Всесвітньої вітроенергетичної асоціації (WWEA) та Європейської вітроенергетичної асоціації (WindEurope).

В дискусії братимуть участь:

Вікторія Карельська, Європейська асоціація WindEurope, радник з питань координації дій в рамках ЕС. Асоціація просуває вітроенергетику в Європі та в усьому світі, має понад 450 членів, які працюють у більш ніж 40 країнах. Асоціація охоплює провідних виробників вітряних турбін,  постачальників їх компонентів, науково-дослідні інститути, асоціації вітрової та поновлюваної енергетики, розробників, підрядників, постачальників електроенергії, фінансові та страхові компанії та консультантів.

Мустафа Атасевен, президент Турецької вітроенергетичної асоціації, яка працює із 1992 року.  Розвиток вітроенергетичного сектора відбувається в Туреччині швидкими темпами. Зараз в країні працюють 7 заводів, які виробляють вежі, 4 заводи з виробництва лопатей, 2 - з виробництва коробок передач і комплектуючих.

Доктор Девід Гарт, директор E4TECH. Голова Hydrogen and Fuel Cell Consulting, діючий професор Імперського Коледжу Лондона. Експерт, консультант та дослідник з водневої енергії та паливних елементів. Він керує та розробляє проекти з відновлювальної енергетики від стадії досліджень до стратегії впровадження в різних галузях промисловості для урядів, корпорацій та інвесторів по всьому світу. Створив дослідницьку групу в Імперському Коледжі Лондона та офіс E4TECH, який займається консалтингом стратегії сталого енергетичного ринку.

Україна має природний потенціал для реалізації вітроенергетичних проектів, що визначає зацікавленість держави в розвитку галузі та приваблює вітчизняних та закордонних інвесторів. За даними Української Вітроенергетичної Асоціації, максимальні оцінки вітроенергетичного потенціалу України знаходяться на рівні 330 млрд. кВт, що перевищує встановлену потужність всіх українських електростанцій в 6000 разів.

Запрошуємо взяти участь у Першому  міжнародному енергетичному форумі "Вітер і водень" та долучитись до обговорення вітроводневих та енергетичних проектів України та світу.

Подробиці та реєстрація на сайті inef.org.ua

Читайте нас также в Telegram. Подписывайтесь на наши каналы "УП. Кляті питання" и "УП. Off the record"

Реклама:
Подпишитесь на наши уведомления!