ПАТ "Черкасиобленерго" впровадило автоматизацію контролю та обліку електроенергії на суму 3 млн. грн.

Вівторок, 17 серпня 2021 —
ПАТ "Черкасиобленерго" впровадило автоматизацію контролю та обліку електроенергії на всіх підстанціях Черкаської області загальною вартістю близько 3 млн. грн. Про це повідомила прес-служба компанії.

ПАТ "Черкасиобленерго" встановило автоматизовану систему контролю та обліку електроенергії (АСКОЕ) на всіх 178-ми 150/110/35/10 кВ високовольтних підстанціях області. Впровадження АСКОЕ, з одного боку, дозволяє повністю автоматизувати облік витрат електричної енергії, а з іншого - зменшити понаднормативні витрати у електромережах. Це особливо важливо на тлі прийнятої 11.08.21 р. Постанови Уряду стосовно покладання ПСО на ОСР, згідно з якою найближчим часом вартість ТВЕ (технологічних втрат електроенергії) для обленерго складе 1700 грн\МВТ год.

"Ми послідовно йдемо шляхом усунення непродуктивних втрат електроенергії. Тож одними з перших серед обленерго встановили АСКОЕ на різних ділянках шляху електроенергії до споживачів й активно продовжуємо цей процес, - розповідає голова Правління ПАТ "Черкасиобленерго" Олег Самчук, - Нині завершили встановлення АСКОЕ по периметру Черкаської області  в мережах 150-110 кВ та на всіх підстанціях 35/10 кВ. Завдяки цьому можемо в автоматичному режимі зводити баланси розподільчих підстанцій, проводити розрахунок фактичних технологічних втрат на транспортування електроенергії, спостерігати в режимі онлайн за режимами споживання. Це дає можливість провести аналіз зібраної інформації та мінімізувати понаднормативні витрати електроенергії".

Встановлення АСКОЕ на розподільчих підстанціях відбулося завдяки послідовній реалізації Товариством заходів Інвестиційної програми у 2019-2021 р. на загальну суму 2,94 млн. грн.

Центральна служба приладів обліку та метрології ПАТ "Черкасиобленерго" супроводжує та веде технічний облік всіх високовольтних підстанцій та юридичних споживачів, де є під’єднання до АСКОЕ. Нині таких споживачів у Черкаській області – майже 1300. З них юридичних споживачів, які мають приєднану потужність понад 150 кВ - 321.

ДОСЬЄ

ПАТ "Черкасиобленерго" - публічне акціонерне товариство зі штаб-квартирою в м. Черкаси, яке спеціалізується на розподілі електроенергії споживачам Черкаської області.

ФДМУ управляє 46% акцій, а ще 25% в управлінні ПрАТ "Українська енергозберігаюча сервісна Компанія" ("УкрЕСКО"). Загальна кількість співробітників складає 3,7 тис. ПАТ "Черкасиобленерго" обслуговує 631 530 споживачів, в тому числі - 616 177 побутових.  ПАТ "Черкасиобленерго" за результатами 2020 р. збільшило чистий прибуток у порівнянні з 2019 р. на 15% - до 12,5 млн. грн., валовий дохід на 33% - до 1,7 млрд. грн., середню зарплату на 18% – до 14,6 тис. грн.

Реклама: