Чого чекати від оновлення мережі Ефіріум: Berlin і London

П'ятниця, 28 травня 2021 —
У квітні 2021 відбулося функціональне оновлення Ефіріум-мережі Berlin.

В його рамках алгоритм визначення розміру комісійних за перекази став більш досконалим. Фахівці перевіреного ресурсу, де можна вигідно купити і продати Ефіріум розповіли, як ці зміни у блокчейні впливають на котирування.

 

Berlin: шлях до версії 2.0

Історичний максимум Ефіріума перевищив позначку 3,9 тисяч доларів - пікове значення було досягнуто 11 травня. Капіталізація тепер становить майже $ 300 мільярдів і сьогодні вона знаходиться на 2-му місці після Bitcoin.

Ефіріум 2.0 - нововведення, яке повинно забезпечити масштабування мережі і зробити її максимально комфортною для використання. Головна родзинка цього поновлення Ефіріума полягає в перекладі блокчейна на принципово інший механізм - PoS (Proof-of-Stake), який замінить собою попередній консенсус PoW (Proof-of-Work).

Вони відрізняються один від одного тим, що для забезпечення працездатності системи немає потреби у Майнерах, що генерують обчислювальні потужності. Так, функціонування оновленого блокчейна підтримують самі користувачі - власники монет, які отримують за це дохід. Все вищеописане називається стейкінг. Заробіток та обмін Ефіріума стане набагато простіше для пересічного користувача.

Berlin і London

Крайній хардфорк у рамках оновлення Ефіріум 2.0, який отримав назву Berlin, вийшов ще у середині квітня. У це оновлення увійшли 4 поліпшення системи, 2 з яких націлені на зміну алгоритму обчислення розміру комісійних при здійсненні транзакцій (EIP-2565 і EIP-2929) - наприклад, якщо користувачеві потрібно обміняти Ефіріум.

Починаючи з квітня лише за перші 7 днів розмір комісійних за перекази в Ефіріум-мережі виріс на цілих 90%. Berlin же в цій "схемі" - хадрфорк, який повинен оптимізувати Gas, внутрішньосистемну валюту для сплати комісійних. Але кардинальні зміни внесе друге оновлення мережі Ефіріум - London, який повинен вийти приблизно в липні 2021 року.

Це поліпшення має назву EIP-1559. В рамках хардфорка London частина комісійних за перекази, одержувані користувачами, буде "спалюватися". У співтоваристві досить негативно відреагували на це нововведення, а деякі користувачі навіть погрожували проведенням протестів.

Якщо ви шукаєте, де купити Ефіріум, ви завжди можете зробити це на сайті https://cashout.biz - перевірений майданчик з швидким обміном криптовалют.

Найближче майбутнє

Поки немає ніяких даних про конкретні дати переходу на оновлений Ефіріум 2.0. У березні В. Бутерін виступив з пропозицією прискорити перехід на механізм PoS, так як зазначалося масштабне невдоволення певних груп Майнерів. А поки в другій половині травня можна купити Ефіріум за 2800 (рівно рік тому його ціна була 100 дол за монету). Але, незважаючи на все це точна дата переходу на оновлення поки невідома, а тим більше незрозуміло його вплив на ціну крипто активу.

Реклама: