Група Win Experts оновлює ринок будівельної експертизи

П'ятниця, 12 червня 2020 —
"Будівельна експертиза, виробники будматеріалів, проектувальники, архітектурні бюро, девелопери – мають знати один про одного якомога більше, тісно співпрацювати і не витрачати час на неякісні комунікації. Саме тому Національний Експертно-будівельний альянс України запропонував об’єднатись під брендом Win Experts – "Експертиза, що перемагає!" - розповів Віктор Лещинський, президент НЕБАУ.
Оскільки Альянс – громадсько-професійна спілка, де вже кілька тисяч відомих фахівців у будівельній галузі, то за Win Experts закріпили бізнес напрямок.
 
Віктор Лещинський
Першим же кроком Win Experts стало введення цифрового підпису, печатки та експертного висновка – головного документа, котрий видає будівельна експертиза.  Карантин прискорив диджиталізацію. Обмеження у русі, втрата часу на доставку документів, примусили нас шукати сучасний, зручний для всіх варіант. "Звернулись до Інституту держави і права ім.В.М. Корецького НАН України. У інституті  засвідчили: переведення паперового документу  в електронну форму, експертний звіт з цифровим підписом з додавання електронної печатки – має юридичну силу, є правомірним та таким, що здійснене у порядку, передбаченому чинним законодавством України", - каже Олександр Пєтушков, виконавчий директор НЕБАУ. Тепер експертні організації отримали два механізми: накладання цифрового підпису та печатки експерта на експертні звіти та систему захисту експертних висновків за допомогою унікальних DataMatrix-кодів за технологією Blockchain. Але і це ще не все! Віктор Лещинський каже, що на часі – підготовка законодавчих ініціатив у сфері впровадження BIM в частині сфери експертизи. "Необхідно впровадити  системний підхід до культури ВІМ-проектування як у середовищі проектувальників і служб експлуатації, так і в академічному середовищі", - так Лещиньский посянив журналістам суть нововведень. З 15 червня стартує Всеукраїнський онлайн-марафон "Стан та перспективи розвитку будівельної галузі 2020", в якому експерти Національного експертно-будівельного альянсу Україн візьмуть безпосередню участь.
Реклама: