Як зручно і вигідно переказати гроші з картки на картку

Четвер, 29 серпня 2019 —
Минулого року українці витратили на перекази з картки на картку більше 300 млрд грн. – це більше, ніж загальна сума розрахунків в торговельних мережах. Як знайти найбільш вигідні умови для такого переказу коштів?

Особливості банківських переказів

Переказати потрібну суму з картки на картку можна:

  • через платіжні банківські системи;
  • у касі відділення банку;
  • через банкомат.

Який спосіб зробити грошові перекази найбільш зручний?

Банківські платіжні системи вимагають обов’язкової реєстрації. Треба зайти на сайт банку, зареєструватися і переказувати кошти за номером картки, реквізитами власника.

Переказ через касу часто ускладнюється необхідністю знайти найближче відділення банку і відстояти чергу. Банкомат – швидший варіант, але також доведеться вийти з дому чи офісу і витратити час на пошук пристрою.

Увага: ваша установа може не співпрацювати з потрібним банком. Тоді доведеться шукати інші способи переказу.

Зазвичай між картками одного банку переказ безкоштовний, а між продуктами різних банків – від 0.5% до 1% від загальної суми + 5 грн. Можливо, доведеться сплатити додаткову комісію банку-емітенту. 

Термін зарахування залежить від правил роботи банку, на пластик якого зараховуються кошти. У більшості випадків гроші надходять протягом декількох хвилин, але інколи може пройти до 1-5 робочих днів.

Особливості платіжних сервісів

В Україні працює більше 10 платіжних онлайн-систем переказів коштів. Щоб переказати гроші, потрібні лише інтернет і телефон. Деякі дозволяють розрахунки через мобільний додаток. Найпопулярніші сервіси: 

  • EasyPay;
  • Portmone;
  • Plategka;
  • Platon;
  • iPay..

Переказ можна здійснити між картками Visa та MasterCard. Платіжні сервіси працюють з продуктами всіх українських банків. Кошти перераховуються не довше 10-15 хвилин.

Сума одного платежу варіюється в межах від 1 гривні до 25 тисяч. За добу дозволяється провести не більше 25 переказів загалом до 110-150 тис. грн, за місяць – 100 платежів на граничну суму 220 тис. грн. Середній розмір комісії сягає 1% від суми + 5 грн.

Платіжні системи пропонують можливості заощадити. Зокрема, EasyPay пропонує комісію між зареєстрованими в системі користувачами 0,5% + 2,5 грн. Можна отримати безкоштовну спільну карту EasyPay і банку Forward і не платити комісію за:

  • поповнення з пластику будь-якого банку, крім «Привата»;
  • переказ коштів на EasyPay Forward.

Платіжні системи надійно захищають дані користувачів і допомагають заощадити час та гроші порівняно з іншими варіантами переказів.

Реклама: