Профспілки вимагають у Президента вето на пенсійну реформу

Вівторок, 12 липня 2011 —
«Положення про так звану Пенсійну реформу порушують не лише юридичні, а і моральні норми українського суспільства, - йдеться у зверненні Національного форуму профспілок України до Президента України, підписаному його головою Мирославом Якібчуком.

«Проект закону "Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи" прямо порушує ст. 22 Конституції, яка забороняє звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод при ухваленні нових законів або внесенні змін до чинних законів. Так звана Пенсійна реформа звужує права та свободи понад 14 мільйонів працівників, які регулярно сплачують внески до Пенсійного та інших фондів та більше ніж 5-ти мільйонів, які не регулярно сплачують внески до цих же фондів. Таким чином, Пенсійна реформа прямо порушує права понад 20-мілйьонів громадян України», - йдеться у заяві.
Крім того, як зазначають у профспілках, проголосовані ВР зміни до пенсійного законодавства порушують моральні норми суспільства, оскільки 14 тисяч VIP-пенсіонерів і в подальшому будуть отримувати високі незароблені пенсії, які будуть сплачуватись за рахунок не ними сплачених пенсійних внесків. Відтак, НФПУ вимагає у Президента як гаранта Конституції накласти вето на Проект закону "Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи". Коментуючи заяву, заступник голови НПФУ зазначив: «Вперше за останні 20 років профспілки виступили єдиним фронтом проти антисоціальних рішень уряду та парламенту, що дає нам впевненість вважати, що Президент прислухається до нашої спільної позиції»
Реклама: