Легально зупинити зростання цін на газ може лише солідарна позиція профспілок

Середа, 20 квітня 2011 —
Єдиним легальним механізмом домогтися зниження ціни на газ для населення є судове рішення, і профспілки мають об’єднатися, аби домогтися позитивного рішення суду.
Про це повідомляє прес-служба Національного форуму профспілок України. У заяві прес-служби нагадується, що 19 липня минулого року на виконання рішення спільного представницького органу об’єднання профспілок було ухвалено рішення подати позов на постанову НКРЄ щодо підвищення ціни на газ для населення.
«Оскільки Окружний адміністративний суд Києва, до якого ми подавали позов, відмовив нам у задоволенні позовних вимог, ми подали апеляцію до Київського апеляційного адміністративного суду. І тепер звертаємося до наших колег з інших профспілок долучитися до цього процесу», - зазначив голова НФПУ Мирослав Якібчук. Крім того, за його словами, профспілки мають наполягти на перегляді Генеральної угоди, повернувши в цей документ пункт про те, що ціни на енергоносії, які затверджує НКРЄ, має погоджуватися з профспілками. «На жаль, у цьому процесі немає необхідної єдності усіх профспілок. Сьогодні активну позицію займають лише НФПУ та Конфедерація вільних профспілок України. Якщо ми продемонструємо єдність, це суттєво збільшить шанси на те, що суд задовольнить наші вимоги», - зазначив голова НФПУ. Він нагадав, що якщо уряд виконає умови МВФ про підвищення ціни на газ раз на півріччя на 50%, то протягом цього року видатки на газ для найпоширенішої категорії українських споживачів, за розрахунками НФПУ, збільшаться у середньому на 952 грн. Як повідомлялося, Міжнародний валютний фонд в якості однієї з умов надання Україні чергового траншу кредиту назвав підвищення ціни на газ.
Реклама: