"Нафтогаз" планує ще один арбітраж проти "Газпрому"

Вівторок, 6 березня 2018, 09:11

НАК "Нафтогаз" може піти на ще один судовий розгляд з російським "Газпромом" у Стокгольмському арбітражі - щодо зниження тарифної ставки.

Про це в ефірі телеканалу ICTV заявив головний комерційний директор НАК Юрій Вітренко, передає "Укрінформ".

"Вартість транзитної ставки територією України є заниженою приблизно у два рази з 2009 року і по сьогодні. І ми будемо, швидше за все, доводити це новим арбітражем. За весь цей час ми недоотримали приблизно 20 млрд доларів. Але це ще треба довести, це наша точка зору", - сказав Вітренко.

У середу, 28 лютого, стало відомо, що Стокгольмський арбітраж задовольнив вимоги Нафтогазу щодо компенсації за недопоставлені Газпромом обсяги газу для транзиту. 

Реклама:

За рішенням Стокгольмського арбітражу, Нафтогаз домігся компенсації у сумі 4,63 млрд доларів за недопоставку Газпромом погоджених обсягів газу для транзиту. За результатами двох арбітражних проваджень у Стокгольмі Газпром має сплатити 2,56 млрд доларів на користь Нафтогазу.

Більш детально про те, чим закінчився спор між двома енергетичними гігантами з урахуванням останнього і попередніх рішень, хто кому і скільки винен, читайте в матеріалі: Нафтогаз vs Газпром: хто виграв битву під Стокгольмом.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!