"Укрзалізниця" закупить дизель із застосуванням котирувань Platt’s

Вівторок, 4 квітня 2017, 13:20

ПАТ "Укрзалізниця" оголосила тендер на закупівлю 90 тисяч тонн дизельного пального із застосуванням котирувань Platt’s.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив голова "Укрзалізниці" Войцех Балчун.

Очікувана вартість закупівлі становить 1,997 млрд гривень.

"Ми стали першою компанією в Україні, що запроваджує передову світову практику розрахунку вартості дизпального із застосуванням "формули", - підкреслив голова "Укрзалізниці".

Реклама:

За його словами, тендерна документація передбачає, що, за умовами договору з переможцем торгів, щотижня автоматично буде перераховуватися вартість закупівлі із застосуванням індексу зміни ціни.

"Також впроваджується таке поняття, як "ціна тижня". Вона розраховуватиметься у день підписання додаткової угоди. Ціна тижня формуватиметься на основі ціни дизпального в день проведення аукціону, помноженої на індекс зміни ціни", - написав Балчун.

"Індекс зміни ціни,у свою чергу, буде розраховуватися із застосуванням котирувань Platt’s та курсів валют у день аукціону та в день підписання додаткової угоди", - пояснив він.

Голова УЗ вважає, що такий підхід найбільш об’єктивно відбиватиме тенденцію на ринку нафтопродуктів, враховуватиме зміну котирувань на світових ринках нафтопродуктів та курсову різницю.

"Особливо це актуально для великих обсягів закупівель, адже продукція відвантажується окремими партіями упродовж певного періоду часу, а розрахунки здійснюються здебільшого за фактом поставок. Тому в нафтотрейдерів відпаде потреба закладати наперед завищену ціну продукту, а "Укрзалізниця" зможе закуповувати пальне за справедливою ринковою ціною", - зазначив Балчун.

Він  також зазначив, що через деякі нюанси у роботі ProZorro формульна зміна ціни відбуватиметься вже після проведення торгів, оскільки система не передбачає торги за формульною ціною.

Інформацію про тендер можна знайти на сайті ProZorro.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!