Близький схід втратить 150 мільярдів доларів через нафту - МВФ

Понеділок, 25 квітня 2016, 16:52

За оцінками Міжнародного валютного фонду, країни близькосхідного регіону з нафтозалежними економіками у 2016 році втратять ще 150 млрд доларів через низькі ціни на нафту.

Про це пише "Прайм" з посиланням на The Wall Street Journal.

"Зниження доходів від експорту нафти є прямим результатом падіння цін на нафту з 115 доларів за барель в середині 2014 року до рівня нижче 30 доларів за барель на початку року і трохи вище 40 доларів за барель в даний час", - наводить видання думку МВФ.

При цьому в 2015 році ці країни вже недорахувалися 390 мільярдів доларів доходів від продажу нафти, підрахувала організація.

Реклама:

Втрата потенційних доходів мала сильний тиск на економіку найбільших експортерів нафти, таких як Саудівська Аравія і Кувейт, які зафіксували великий дефіцит бюджету в 2015 році.

За оцінками МВФ, економічна активність нафтових країн Перської затоки буде продовжувати сповільнюватися, оскільки уряди скорочують витрати, щоб запобігти збільшенню дефіциту бюджету.

"2016 рік стане другим роком в процесі багаторічного коригування, необхідного для досягнення збалансованих бюджетів", - сказав виданню директор департаменту країн Близького Сходу і Центральної Азії МВФ Масуд Ахмед.

За його словами, багатьом таким країнам буде потрібно від чотирьох до п'яти років для досягнення комфортного фінансового становища.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!