Донецький аеропорт подорожчав ще на 10 мільйонів

Понеділок, 19 грудня 2011, 11:56

На будівництво аеропорту в Донецьку з бюджету виділено додатково 10 млн гривень.

До цього на аеропорт в рамках підготовки до єврочемпіонату, уже були витрачені 1,98 млрд гривень, нагадує газета "Дело".

Нині донецький аеропорт, який перебуває у стадії масштабної реконструкції, приступив до закупівлі обладнання.

Наприкінці минулого тижня був проведений тендер, завдяки якому аеропорт буде оснащений підіймально-транспортним устаткуванням.

Реклама:

Встановити таке обладнання взялася компанія "Альтком" Інвест-Буд", яка є донькою відомої і популярної фірми, директором якої є тренер йоги з Кіпру.

Донецький аеропорт поки залишається на другому місці за фінансуванням. Лідерство за грошовими вливаннями утримує Львівський аеропорт, на який витрачено майже 3 млрд гривень.

Левову частку всіх підрядів на будівництво та ремонт аеропортів виграли компанії зі спільним коренем у назві: "Альтком" Інвест-Буд" (веде роботи в донецькому аеропорту), "Альткомкиївбуд" (будує львівський аеропорт) і "Шляхове будівництво "Альтком" (також львівський аеропорт).

Загальна сума, яка була виділена на будівельно-ремонтні роботи в аеропортах цій фірмі з бюджетів різних рівнів, перевищила 4 млрд гривень.

Разом із вищевказаними тендерами загальний заробіток групи компаній "Альтком" за рахунок держзакупівель послуг цього підприємства складе в 2011 році вже більше 6,46 млрд. гривень.

Як відомо, контрольним пакетом акцій групи компанії "Альтком" володіє фірма Eurobalt Limited, директором якої значиться проста вчителька Йоги з Кіпру Лана Замба.

Її чоловік зізнався виданню KyivPost, що Лана є лише фіктивним директором підприємства і що в цілому вона очолює всього 23 компанії і отримує за це 534 доларів фіксованої зарплати.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!