Прикордонники хочуть на біометричний контроль 100 мільйонів

Вівторок, 2 серпня 2011, 11:51

Для введення біометричного контролю в основних пунктах пропуску необхідно 100 мільйонів гривень

Як повідомили в прес-центрі Державної прикордонної служби України, про це заявив Павло Шишолін, передають "Комментарии".

За словами чиновника, Україна готова до впровадження в пунктах пропуску біометричного контролю.

"Ми встановимо термінали для зчитування біометричних даних в аеропортах Донецька, Львова, аеропорту "Жуляни", всіх автомобільних пунктах пропуску на українсько-польській ділянці, більшості автомобільних і залізничних пунктах пропуску на українсько-російській ділянці", - зазначив перший заступник голови відомства.

Реклама:

Разом з тим Шишолін підкреслив: проблемним є питання нормативної бази - немає закону про використання паспортів з біометричними даними, як громадян України так і іноземців.

"Ми ще не знаємо технології, за якою буде побудований чіп біометричного паспорта, чи буде об'ємне зображення голови громадянина, або його електронний підпис і дані паспорта, або це ще будуть відбитки пальців", - додав Шишолін і заявив, що впровадження біометричного контролю "вимагає значних коштів".

"Потрібно більше 100 мільйонів гривень для того, щоб забезпечити відповідним обладнанням основні пункти пропуску. Зараз ми поступово виділяємо на це кошти. Крім біометрії нові термінали зчитують дані магнітних карток, які Держприкордонслужба ввела для прискорення процедури паспортного контролю і реалізує за собівартістю", - повідомив Шишолін.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!