Азаров каже, що уряд - не страус

Середа, 7 липня 2010, 10:45

Уряд розгляне рішення про скорочення видатків у 2010 році на державне управління.

Про це заявив прем'єр Микола Азаров, відкриваючи засідання уряду в середу.

"Ми будемо розглядати рішення про скорочення видатків поточного року на державне управління та інші потреби", - сказав він.

"Уряд розробляє заходи додаткового соціального захисту населення, які дадуть українському суспільству необхідну допомогу, щоб витримати можливу фінансово-економічну турбулентність у зовнішньому світі", - наголосив Азаров.

Реклама:

За словами прем'єра, "фінансово-економічна криза, у яку потрапила країна, нікуди не поділася".

"Хоча економіка поступово оживає, але рівень ВВП далеко не відповідає тому обсягу бюджетних витрат, які Україна могла собі дозволити в докризовий період", - зазначив він.

"Відновлення світової економіки відбувається не так швидко, як це оцінювалося раніше. Більш того, бюджетно-боргова криза в Греції, Іспанії та інших країнах призвела до продовження періоду нестабільності", - наголосив Азаров.

Він підкреслив, що "міжнародним фінансовим організаціям довелося робити багатомільярдні вливання в ці країни, а їм самим довелося, незважаючи на внутрішні протести, вдатися до різкого скорочення соціальних видатків".

"Міжнародні фінансові ринки за останні місяці, на жаль, не демонструють бажаної стабільності. Це дало підстави провідним економістам світу вести мову про можливість другої хвилі кризи", - заявив прем'єр.

"В такій ситуації наш уряд не мав права ховати голову в пісок, як страус, як це робили деякі діячі, котрі з екранів телевізорів запевняли, що криза Україну не зачепить, і що влада зачинить перед кризою двері. Вийшло навпаки", - розповів Азаров.

"Наш обов'язок зробити можливе і неможливе, щоб запобігти або мінімізувати вплив можливої другої хвилі світової фінансово-економічної кризи. Наш уряд не збирається закривати очі на очевидні ризики", - запевнив він.

За словами прем'єра, "уряд не мав права вести переговори з МВФ безвідповідально".

"Ми були зобов'язані повернути довіру до української влади і забезпечити нашому народу страховку від можливих фінансово-економічних потрясінь завдяки зовнішній допомоги.

Вжити превентивних заходів, які зекономлять державні кошти на екстрені потреби", - сказав Азаров.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!