Черговий бій Фірташа і "Нафтогазу" заплановано на травень

Неділя, 28 березня 2010, 11:33

Чергове слухання справи "Нафтогаз" - "РосУкрЕнерго" заплановане на травень 2010 року.

Про це пише тижневик "Дзеркало тижня".

Видання нагадує, що перший позов "РосУкрЕнерго" до "Нафтогазу" був поданий у квітні 2008 року.

У січні 2009 року "РосУкрЕнерго" подала ще три позови проти "Нафтогазу" до Арбітражного інституту у Стокгольмі. Позовні вимоги "РосУкрЕнерго" до "Нафтогазу" склали 8,3 млрд. доларів.

Реклама:

"Нафтогаз" не визнає жодної з вимог "РосУкрЕнерго" і подав п'ять ґрунтовних документів із детальним описом заперечень, зазначає видання.

Аргументи "Нафтогазу" ґрунтуються на різних фактичних обставинах справи, на шведському, швейцарському і українському праві, а також на загальноприйнятій міжнародній комерційній практиці.

"Нафтогаз", у свою чергу, подав чотири окремі зустрічні позови до "РосУкрЕнерго" і впродовж 2009 року висував зустрічні вимоги до РУЕ в рамках вже існуючих позовів.

Вимоги "Нафтогазу" пов'язані з невиконанням або неналежним виконанням компанією "РосУкрЕнерго" майже всіх контрактів, які у РУЕ були з "Нафтогазом" в 2005-2009 роках, зокрема, на постачання газу до України, на транзит газу до Європи, на зберігання газу в українських підземних сховищах. 

Всі позови з боку "Росукренерго" і з боку "Нафтогазу" (всього вісім арбітражних проваджень) були об'єднані в одну справу, яку розглядає Арбітражний суд у Стокгольмі.

Інтереси "Нафтогазу" в цій справі представляє міжнародна юридична фірма White&Case, яка залучила як юридичних співрадників українську юридичну фірму Magisters (раніше більш відому як "Магістр і партнери").

Інтереси компанії "РосУкрЕнерго" в суді представляють два англійські адвокати (барристера), один з яких є володарем почесного звання QC ("адвокат королеви" - вище адвокатське звання в Англії), і шведська юридична фірма Setterwalls.

Як відомо, одним зі співвласників "РосУкрЕнерго" є бізнесмен Дмитро Фірташ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!