У Ющенка кажуть, що "Нафтогазу" не вистачає 4 мільярди на 2010 рік

Четвер, 26 листопада 2009, 17:57

Представник президента з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський оцінює брак у НАК "Нафтогаз України" коштів для закупівлі в 2010 році імпортного газу в 4 млрд. доларів.

Про це він сказав за підсумками засідання "круглого столу", організованого Київським міжнародним енергетичним клубом Q-club, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Навіть з урахуванням того, що транзитна ставка (в 2010 році) зросте та покращиться система зборів платежів за газ на внутрішньому ринку, навіть у цьому випадку в "Нафтогаза" буде дефіцит коштів близько 4 млрд. дол.", - сказав представник президента.

При цьому Соколовський зазначив, що такий дефіцит прогнозується при закупівлі в 2010 році законтрактованих НАКом 33,75 млрд. куб м газу за прогнозованою середньорічною ціною на газ 280 дол. за 1 тис. куб м.

Реклама:

Він також нагадав, що "Нафтогазу" цього року необхідно здійснювати виплати за раніше залученими кредитами, і висловив стурбованість заявою прем'єр-міністра Юлії Тимошенко про намір зберегти в першому півріччі 2010 року ціну на газ для промисловості на рівні цього року.

У той же час Соколовський позитивно оцінив досягнуті домовленості між "Нафтогазом України" і "Газпромом" про звільнення від сплати штрафів за недобір в 2009 році природного газу і зниження обсягів закупівель природного газу Україною в 2010 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!