Уряд направить на модернізацію котелень "гроші з повітря"

Понеділок, 21 вересня 2009, 08:59

Стратегічну програму реконструкції та модернізації теплових генеруючих компаній, що експлуатують 72 163 котлів, в тому числі дві третини працюючих на природному газі, Кабінет міністрів здійснить за рахунок коштів, які почали надходити в Державний бюджет за продані Японії квоти за скорочення викидів вуглецю в атмосферу.

Таку заяву оприлюднила прем`єр-міністр Юлія Тимошенко у програмі одеської телекомпанії РІАК, повідомляє агентство "УНІАН".

За її словами, станом на вересень Україна отримала понад 300 млн. євро за продані квоти, ще майже 1,7 млрд. євро надійдуть у найближчі місяці.

Цього має вистачити для того, щоб перевести на вугілля більшість котлів теплових генеруючих компаній, що забезпечують теплом населення та об`єкти народного господарства.

Реклама:

Тимошенко нагадала, що "одна гігакалорія тепла, вироблена із природного газу, обходиться втричі дорожче, аніж від спалювання вугілля. Причому більшість країн світу, за оцінками фахівців, забезпечені газом приблизно на 65-70 років, а нам вистачить запасів українського вугілля на 500 років".

Як уточнила глава уряду, програма модернізації теплового господарства передбачає кілька напрямків: деякі компанії мають зорієнтуватися на використання торфу, інші - на брикети з деревини.

"Наші компанії в співдружності з японськими спеціалістами розробили систему переобладнання теплових котелень з використанням спеціальних тепло насосів. Орієнтовно програму модернізації теплового господарства буде реалізовано упродовж 3-4 років", - додала Тимошенко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!