Світові фондові індекси злагоджено ростуть

Четвер, 17 вересня 2009, 09:45

Фондові індекси США у середу збільшилися на 1,1-1,5% на тлі численних даних про поліпшення стану світової економіки.

Обсяг промислового виробництва в США в серпні зріс на 0,8%, аналітики в середньому очікували збільшення лише на 0,6%, повідомляє агентство Bloomberg.

Крім того, дефіцит рахунку поточних операцій США у другому кварталі 2009 року скоротився до мінімуму з 2001 року. Негативне сальдо рахунку поточних операцій склало у квітні-червні 98,8 млрд. доларів, за даними звіту міністерства торгівлі США.

"Інвестори готові йти на ризик, оскільки відчувають себе більш впевнено щодо зростання світової економіки", - вважає аналітик Pioneer Investments Джон Керрі.

Реклама:

Standard & Poor's 500 збільшився за підсумками торгової сесії на 16,13 пункту (1,53%), склавши 1068,76 пункту.

Значення індексу Nasdaq Composite піднялося на 30,51 пункту (1,45%) - до 2133,15 пункту.

Підвищення Dow Jones з початку 2009 року становить 11,6%. Індекс S&P 500 додав в цьому році 18,3%, Nasdaq - 35,3%.

Фондові індекси Європи виросли в середу другий день поспіль, підвищення індексів в середньому склало 1,5%.

Ринки акція збільшуються на тлі подорожчання акцій сировинних компаній.

Крім того, мільярдер-інвестор Уоррен Баффет заявив, що його інвесткомпанія Berkshire Hathaway почала активно скуповувати акції.

Індекс Dow Jones Stoxx 600 за підсумками торгів збільшився на 1,4% і досяг максимальної позначки з жовтня 2009 року. З березневого мінімуму показник додав 55% завдяки появі ознак відновлення економіки країн Європи з рецесії і поліпшення фінансових результатів компаній.

"Як і раніше, є шанс, що ринок піде далі вгору, тому що люди, які не брали участь в ралі, хочуть купувати", - відзначає фондовий управляючий Daiwa Asset Management Грегор Сміт.

Фондові індекси Азіатсько-Тихоокеанського регіону підскочили з відкриття торгів у четвер до максимуму за рік на очікуваннях збільшення прибутку компаній, підвищення сировинних цін.

Зведений фондовий індекс MSCI Asia Pacific додав 0,8% з відкриття торгів - до 118,55. Зростання зафіксоване на всіх ринках регіону.

Японський індекс Nikkei 225 підвищився на 1%. Австралійський S&P/ASX 200 виріс на 1,5%.

"Потік позитивних економічних новин перетворився на лавину. Півроку тому інвестори очікували розвитку подій за сценарієм Великої депресії. Замість цього ми спостерігаємо явні ознаки відновлення", - стверджує глава відділу інвестиційної стратегії AMP Capital Investors Ltd. Шейн Олівер.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!