S&P знизило рейтинги Альфа-Банку

Понеділок, 3 серпня 2009, 18:08

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's знизило довгостроковий та короткостроковий кредитні рейтинги контрагента ЗАТ "Альфа-Банк" з "СС/С" до "SD/SD" ("вибірковий дефолт").

Про це ідеться у повідомленні прес-служби S&P.

Згідно з повідомленням, рейтинг банку за національною шкалою "uaCC" також знижений до "SD".

При цьому всі рейтинги виведені зі списку на перегляд з негативним прогнозом, куди вони були поміщені 3 липня у зв'язку з оголошенням банку про плани реструктуризації боргу за єврооблігаціями.

Реклама:

"Зниження рейтингів відбулося після оголошення про те, що 31 липня 2009 року банк завершив обмін єврооблігацій загальною вартістю 250 млн. доларів з прибутковістю 12% та строком погашення у 2011 році, випущених Ukraine Issuance PLC", - заявила кредитний аналітик S&P Катерина Трофимова.

Агентство пояснює, що у відповідності зі своєю методологією розглядає реструктуризацію боргу Альфа-Банком як вимушений обмін боргових зобов'язань, що відповідає категорії "дефолт" згідно з рейтинговим критеріям S&P.

Таке трактування цього обміну пов'язане з тим, що терміни погашення нових єврооблігацій перевищують терміни погашення спочатку випущених цінних паперів.

Агентство відзначає, що український Альфа-Банк майже на 100% належить консорціуму "Альфа-Груп" - одному з найбільших у Росії фінансово-промислових конгломератів. Група сприяє підтримці ліквідності і капіталізації української "дочки", а в угоді по обміну облігацій допомогла їй зробити передоплату.

Як повідомлялося, 1 липня 2009 року Альфа-Банк направив власникам раніше випущених єврооблігацій пропозицію про випуск нових єврооблігацій з погашенням у 2012 році, які можна буде обміняти на єврооблігації трьох попередніх випусків.

При цьому власники єврооблігацій з погашенням у грудні 2009 року отримають у розрахунку на кожні 1000 доларів номіналу облігації 270 доларів готівкою і 730 доларів новими єврооблігаціями, з погашенням у липні 2010 року - відповідно 150 доларів і 850 доларів, з погашенням у серпні 2011 року і пут-опціоном в серпні 2009 року - 270доларів і 730 доларів.

Нові єврооблігації з погашенням 30 липня 2012 року будуть випущені через Ukraine Issuance plc, погашатися рівними частинами, починаючи з другого року обігу, а купон за ним буде виплачуватися щоквартально. Передбачається, що вони будуть обертатися на Ірландській фондовій біржі.

Остаточно угода має бути завершена 5 серпня. Її дилер-менеджерами виступили HSBC Bank plc і UBS Limited.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!