Інвестори висловлюють обережний оптимізм щодо України

Середа, 10 червня 2009, 18:29

За результатами червневої хвилі дослідження "Індекс Інвестиційної привабливості України" (EBA Investment Attractiveness Index) продемонстрував невелике зростання за всіма індикаторами і досяг значення 2,6 за п'ятибальною шкалою.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби Європейської Бізнес Асоціації (ЄБА).

У ЄБА зазначають, що це перший позитивний показник після різкого падіння у вересні-жовтні 2008 року та подальшої стабілізації на низькому рівні протягом періоду листопад 2008 - лютий 2009 року.

Серед всіх індикаторів, які увійшли до структури Індексу, найбільш песимістична оцінка поточного інвестиційного клімату, яка досягла значення 2.3. Інші показники зросли до рівня 2.7-2.8.

Реклама:

Таким чином, зазначають у ЄБА, інвестори продемонстрували більш оптимістичні очікування щодо поліпшення інвестиційного клімату в найближчі 3 місяці, які наближаються до його нейтральної оцінки.

Більш високі оцінки інвестиційного клімату попереднього періоду (2.7) в порівнянні з низькою оцінкою поточної ситуації (2.3) вказують на те, що фактично інвестиційний клімат в попередньому кварталі, на думку експертів, виявився трохи кращим, ніж очікувалося.

За словами виконавчого директора ЄБА Ганни Дерев'янко, "результати четвертої хвилі оцінки Індексу дають підстави вважати, що інвестори позитивно оцінюють потенціал розвитку бізнесу в Україні".

"Але щоб поліпшення показників Індексу було не тимчасовим явищем, а стійкою тенденцією, необхідно, перш за все, налагодити конструктивний діалог між державною владою і бізнесом і вирішити низку тих проблем, про які компанії вже неодноразово говорили в рамках Європейської Бізнес Асоціації", - зазначає вона.

Оцінка індекс інвестиційної привабливості України проводиться Європейською Бізнес Асоціацією за підтримки дослідницької компанії InMind.

Індекс розраховується на основі регулярного моніторингу оцінок інвестиційного клімату України. До структури Індексу включені показники оцінок порівняльної інвестиційної привабливості останніх трьох місяців, поточного періоду та очікуваних змін в найближчі три місяці.

Подібна оцінка інвестиційного клімату проводиться в багатьох країнах ЄС і світу в цілому за допомогою професійних дослідників.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!