"Газпром" залишив за собою право вимагати з України відшкодування збитків

Вівторок, 20 січня 2009, 16:04
"Газпром" залишає за собою право вимагати відшкодування збитків у результаті газової суперечки з Україною, заявив заступник голови правління "Газпрому" Олександр Медведєв.

"Що стосується попередньої ситуації, несанкціонований відбір газу зафіксовано. Ми залишаємо за собою право вимагати відшкодування збитків відповідно до контрактів", - сказав він журналістам.

"Також що стосується колишніх боргів, ми знайшли рішення, як вирішити це питання", - додав менеджер "Газпрому", повідомляє "Інтерфакс".

Як відомо, минулої п'ятниці адвокати "Газпрому" завершили формальну подачу скарги в Арбітражний інститут торговельної палати Стокгольму в зв'язку із ситуацією, пов'язаною з транзитом газу через територію України європейським споживачам.

Раніше "РосУкрЕнерго" подало позов до "Нафтогазу України" у зв'язку з відмовою українського холдингу піднімати зі сховищ і транспортувати на експорт газ трейдера.

Реклама:

Сам "Газпром" розіслав європейським партнерам лист із пропозицією подавати до суду на "Нафтогаз України" за порушення транзиту газу.

"Нафтогаз" залишався винен "РосУкрЕнерго" $650 млн - це штрафи і пеня за несвоєчасну оплату газу минулого року.

У "РосУкрЕнерго" не коментують заяву Олександра Медведєва.

Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко у понеділок, після підписання газових угод із російською стороною, заявила, що Україна і Росія відмовляються від взаємних претензій, які були висунуті в ході газової кризи.

"На цю хвилину врегульовані всі проблеми. Україна і Росія один до одного жодних претензій щодо втрат пред`являти не будуть", - сказала Тимошенко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!