Британський експерт пропонує створити "клуб кандидатів до ЄС"

П'ятниця, 17 листопада 2006, 13:34

Відомий британський фахівець із проблем Європейського Союзу і колишній працівник Європейської комісії Пітер Беррі висунув нову ідею щодо подальшого розширення ЄС.

Він пропонує, аби країни, які прагнуть до ЄС, але наразі не мають запрошення, тимчасово об’єдналися в так званий "клуб кандидатів", передає Німецька хвиля.

Свою пропозицію редактор часопису Europaworld Пітер Сейн Іей Беррі оприлюднив у публікації IWPR – Британського інституту висвітлення проблем війни і миру.

Він вважає, що після того, як у жовтні президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу заявив про призупинення подальшого розширення ЄС на час, поки не буде вирішено внутрішні проблеми організації, бажаючі вступу країни мають об’єднатися між собою.

Реклама:

Замість того, щоб поодинці намагатися проскочити до ЄС в останню мить, Україна, Туреччина, західнобалканські й закавказькі держави мають створити нову організацію з органами, які відображали б відповідні органи ЄС.

Відтак разом вони проводили б економічні й політичні реформи для досягнення інтеграційних критеріїв ЄС.

У перспективі вони усі разом стали б членами ЄС. На думку Беррі, така стратегія була б зручною, як для кандидатів на вступ, так і для існуючих членів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!