28 червня 2018

Колонки

Чи відповідає Конституції вихідний на День Конституції

Для працівників бюджетної сфери та державного апарату мати зайвий оплачуваний вихідний, може, й важливо, але ж не за рахунок тих, з чиїх податків вони утримуються.
Новини
19:03
Нафтогаз vs Газпром: НАК пояснив, що означає рішення шведського суду
НАК "Нафтогаз України" планує подати в Апеляційний суд Свеа (Швеція) додаткове звернення щодо призупинення виконання рішення Стокгольмського арбітражу.
18:31
Uber ввів обмеження щодо ліміту часу водіння
Компанія Uber, творець однойменного мобільного додатку для виклику автомобілів, ввела ліміт часу водіння для водіїв у системі, поширивши його в регіоні EMEA (Європа, Близький Схід і Африка), включно з Україною, для підвищення безпеки водіїв і пасажирів.
18:25
Депутати позиваються до НКРЕ через зростання тарифів на електрику
12 народних депутатів просять суд визнати незаконною та скасувати постанову Нацкомісії з регулювання енергетики та комунальних послуг від 28 грудня 2017 року "Про затвердження прогнозованої оптової ринкової ціни на 2018 рік".
17:46
Walt Disney викупить у 21st Century Fox активів на 71 мільярд доларів
Антимонопольний департамент міністерства юстиції США схвалив операцію з купівлі компанією Walt Disney Co. активів 21st Century Fox.
16:35
"Газпром": суд залишив в силі призупинення виконання рішення Стокгольмського арбітражу
Апеляційний суд округу Свеа (Швеція) залишив в силі свій наказ про призупинення виконання рішення Стокгольмського арбітражу від 28 лютого 2018 року у спору між "Газпромом" і "Нафтогазом" в рамках контракту на транзит газу через територію України.
16:26
У "Газпромі" кажуть, що дії "Нафтогазу" не заважають будівництву Nord Stream-2
Компанія Nord Stream II AG продовжує переговори з експортно-кредитними агентствами (ЕКА) з надання гарантій для будівництва газопроводу "Північний потік 2", а дії "Нафтогазу" не заважають домовленостям, які планується закінчити приблизно через півроку.
16:09
Путін підписав закон про штрафи за використання VPN-сервісів
Президент РФ Володимир Путін підписав закон про запровадження штрафів за використання анонімайзерів і VPN-сервісів.
15:30
Apple Pay став доступний клієнтам будь-якого українського банку
Приватбанк відкрив можливість платити Apple Pay клієнтам будь-якого українського банку.
15:21
Мінекономіки впевнено в успішності малої приватизації
Міністерство економічного розвитку і торгівлі України впевнене в тому, що мала приватизація пройде успішно.
14:11
У РФ можуть прирівняти номер мобільного до паспорту
Робоча група при уряді РФ щодо нормативного регулювання цифрової економіки винесла висновок щодо законопроекту, що пропонує використовувати номер мобільного телефону в якості посвідчення особи.
13:11
ОПЗ знову шукає партнера для роботи за давальницькою схемою
ПАТ "Одеський припортовий завод" до 12 липня приймає заявки для відбору нового партнера для давальницької переробки газу в мінеральні добрива.
12:36
Парубій закликав США допомогти у модернізації української ГТС
Голова Верховної Ради України Андрій Парубій під час візиту до Вашингтона закликав США посприяти у модернізації української газотранспортної системи у контексті зміцнення енергетичної безпеки Європи.
12:05
У Вінницькому транспорті запроваджують е-квиток
Вінницька міськрада ухвалила рішення про впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському електричному та автомобільному транспорті: системою е-квитка обладнають 580 одиниць громадського транспорту.
11:09
Італія проситиме ЄС розморозити кредитування Росії з боку ЄБРР та ЄІБ
Після саміту ЄС 28-29 червня Італія має намір запросити відновлення допомоги для російського малого та середнього бізнесу з боку Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) та Європейського інвестиційного банку.
10:00
Офіційний курс: гривня знизилася до долара та євро
Національний банк знизив офіційний курс гривні до долара на 13 копійок, встановивши його на 2 липня на рівні 26,32 гривні.