Парубій закликав США допомогти у модернізації української ГТС

Четвер, 28 червня 2018, 12:36

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій під час візиту до Вашингтона закликав США посприяти у модернізації української газотранспортної системи у контексті зміцнення енергетичної безпеки Європи.

Про це він заявив під час брифінгу за результатами зустрічей з державним керівництвом США, передає "Укрінформ".

"Коли ми говорили про енергетичну співпрацю і про недопущення "Північного потоку-2", однією з тем було обговорення української ГТС та її модернізації.

Я висловив думку, що було би важливо і для України, і для Сполучених Штатів, якби в проекті модернізації української ГТС взяли участь потужні американські енергетичні компанії", - підкреслив Парубій.

Реклама:

Він зазначив, що для українського народу "це було би не тільки питанням енергетики, а й питанням безпеки".

Парубій зауважив, що спікер Палати Представників Конгресу США Пол Раян назвав цю позицію "важливою", пообіцявши обговорити її з профільним міністром та керівниками компаній, які вже сьогодні проявляють зацікавлення у спільних проектах з Україною.

Крім цього, голова Верховної Ради вважає введення санкцій США проти всіх учасників проекту "Північний потік-2" "реальним рішенням", здатним зупинити російський проект, спрямований на посилення економічного й політичного тиску РФ у Європі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: