Компанія "АКАМ" поставила український натуральний камінь до 50-и країн світу

Понеділок, 15 березня 2021 —
Компанія "АКАМ", учасник корпорації "Алеф", поставила вироби з натурального каменю на експорт до 50-и країн світу за історію своєї діяльності. Черговою країною в списку імпортерів продукції компанії стала Нігерія.

Про це повідомив голова ради корпорації "Алеф" Вадим Єрмолаєв на своїй сторінці в Facebook.

"Це не самий широко відомий факт, але Україні пощастило мати родовища рідкісного каменя - лабрадориту. Крім України він зустрічається ще в Норвегії, Канаді, Анголі і Мадагаскарі. Український камінь має характерний чорно-зелений фон і яскраво виражену іррізацію у вигляді синіх кристалів. Існує красива легенда, що в цей камінь укладено північне сяйво. ", - написав бізнесмен.

 

Керівник експортного напрямку компанії "АКАМ" відзначив, що в даний час в Україні ведеться розробка більш восьми родовищ цього каменю, кожен кар'єр по своєму унікальний.

"У порівнянні з іншими лабрадоритами, камінь з нашого кар'єра "Volga Blue Select" містить мінімальний відсоток заліза, завдяки чому камінь не іржавіє, і його можна використовувати, як для внутрішніх, так і для зовнішніх робіт. Це одна з причин, чому камінь популярний у всьому світі ".

Основний ринок збуту продукції для компанії - Азія: Китай, Корея, Індонезія.А налагодити відносини з такою кількістю країн "АКАМу" вдалося завдяки міжнародним виставкам, де представляли зразки каменів. Головні виставки цієї галузі проходять в Італії, Китаї, Індії, Туреччини, США.

Крім лабрадориту компанія також експортує різні українські граніти.

Реклама: