Як щодо келиха кави?

Понеділок, 28 березня 2011 —
В межах програми винної дипломатії компанії «Вітіс Груп» Київ відвідав представник компанії Raventos i Blanc – родини виноробів, яка подарувала світові чудове ігристе вино – сava
Ті, хто відвідував Іспанію, знають, що іспанська кава (cava) жодним чином не стосується тієї кави, що її ми так любимо пити зранку, а є чудовим ігристим вином. Воно виробляється переважно у Каталонії. 1872 року каталонець дон Хосеп Равентос, родина якого виробляла вина з 1551 року, зробив перше ігристе вино. Він вивчив технологію шампанських вин у Франції та зумів успішно впровадити метод шампанізації у себе на батьківщині. Сомельє й журналісти, які зібралися у ресторані «Beef», мали прекрасну нагоду поспілкуватися з представником сім'ї Равентос - нащадків того самого дона Хосепа, що й дотепер виробляють знамениту каву під назвою Raventos i Blanc. «Компанія була створена в 1986 році Хосепом і Мануелем Равентос спеціально для того, щоб люди дізналися про Cava, як про самобутній унікальний напій, а не імітацію шампанського, як може здатися на перший погляд. Сім'я Равентос займається виноробством з 1497 року. Справа передається у спадок впродовж 21 покоління», - розповів представник компанії, пан Франсеско Ескала. «Назва напою «cava» походить від іспанського слова «cueva» – печера, оскільки спочатку вироблене вино зберігалося не у льохах, а в печерах, що підкреслює факт, що сava - не імітація французького шампанського, а особливий тип іспанського ігристого вина, виробленого в певному регіоні з використанням певних сортів винограду», - говорить Франсеско. Старовинний дуб – офіційний символ виноробні Raventos i Blanc впродовж 500 років «оберігає» родинний бізнес. «Наш символ, старий сімейний Дуб, займає чільне місце на всіх наших брендах і у всьому процесі виноробства. Це - мовчазний свідок наших традицій і відданості нашим землям та ідеалам, які ми зберігаємо протягом 500 років…» - відзначив Франсеско. Унікальне поєднання клімату і грунту особливим чином впливає на врожаї винограду. На сьогоднішній день Равентос володіє біля 90 га виноградників в Сант-Садурні-д'Анойя, розташованих між прибережними пагорбами і горою Монтсеррат, в 40 км від Барселони на території виноробного регіону Пенендес, де переважає середземноморський клімат з дуже м'якими зимами і спекотним, сухим літом. Грунти під виноградниками використовуються глинисті, кам'янисті та галькові. Різноманіття екосистеми дозволяє досягти безлічі смакових і ароматичних відтінків у винах і кавах Raventos i Blanc. Гості презентації мали можливість скуштувати Raventos L’hereu Reserva Brut Cava Reserva DO 2007, а також Raventos Silencis Penedes DO 2008. Cava - яскраве ігристе вино з фруктовим букетом і відтінками цитрусів, білих фруктів і квітів, прекрасно поєднується з лососем і тунцем. Silencis – свіжіше потужне вино з ароматом екзотичних фруктів, що відмінно поєднується з рибою або солодощами. Напої відрізняються свіжістю й збалансованою кислотністю. Вина прості, але, в той же час, дуже елегантні. Довідкова інформація: Виноторгова компанія Вітіс Груп – з 2008 року компанія представляє на українському ринку більше 1500 найменувань елітних вин та алкогольних напоїв від 120 виробників зі всього світу. «Вітіс Групп» є ексклюзивним представником в Україні компаній Roederer, Hine і Frescobaldi. Особливість компанії – гарантія якості в усьому: в продукції, в обслуговуванні, у комунікаціях. Мета компанії – займати перші позиції на ринку України, використовуючи ефективні сучасні методи розвитку бізнесу, при цьому зберігаючи традиції, філософію і дух вин та алкогольних напоїв, які вона представляє. Команда «Вітіс Груп» - це висококласні фахівці, що мають багатий досвід роботи у найбільших компаніях України, що займаються дистрибуцією алкогольних напоїв. Офіційний сайт компанії: www.vitis.com.ua
Реклама: