Міжнародна конференція «Інвестиційна привабливість в Україні. ISA та IFRS для економіки»

Середа, 25 серпня 2010 —
07 - 08 липня 2010 р. в Києві пройшла Міжнародна конференція «Інвестиційна привабливість в Україні. ISA та IFRS для економіки», яка була спрямована на розвиток інвестиційного клімату України.
Питання змін, необхідних системі аудиту України, торкнувся у своєму виступі Дмитро Олексієнко - член АПУ, генеральний директор АКГ «ЕКСПЕРТ» (незалежний член міжнародної асоціації «Morison International»). Зокрема він зазначив, що «для ефективного поліпшення інвестиційного клімату необхідні зміни в області обліку і аудиту, які б: законодавчо закріпили використання МСФЗ та МСА, розширили ринок обов'язкового аудиту як додаткового шансу виявити шахрайство, корупцію і відмивання грошей, підвищили вимоги до аудиторів для підвищення гарантій дотримання МСА, а також підвищили роль громадських організацій бухгалтерів та аудиторів».
Про практику застосування в Україні Міжнародних стандартів аудиту у своїй доповіді виклав Іван Нестеренко - Голова Аудиторської палати України. Він зазначив, що «висока якість фінансової звітності залежить від високої якості стандартів бухгалтерського обліку, високої якості законодавства та якісно проведеного аудиту. Таким чином, аудит є суттєвим елементом у функціонуванні ринкової економіки. З листом привітання до учасників Конференції звернувся: Патрон ICFM Його Високість принц Майкл Кентський. Він відзначив велику роль малих і середніх підприємств у розвитку економічного сектора, а також роль бухгалтерів та фінансових менеджерів в управлінні бізнесом. Його Високість принц Майкл Кентський подякував учасникам Конференції за їх важку роботу з впровадження МСФЗ, тому що це дуже важливо для того, щоб ми могли говорити на загальному фінансовому мовою. На конференції обговорювалися проблеми та шляхи покращення інвестиційної привабливості, розвитку та посилення сектору фінансових послуг в Україні, вдосконалення міжнародних стандартів аудиту та фінансової звітності, підвищення кваліфікації фахівців.
Реклама: