Держінвестицій розробило порядок конкурсного відбору проектів розвитку з метою надання державних гарантій для їх фінансування

П'ятниця, 20 серпня 2010 —
Державне агентство України з інвестицій та розвитку розробило Порядок конкурсного відбору інвестиційних, інноваційних, інфраструктурних та інших проектів розвитку з метою надання у 2010 році державних гарантій для їх фінансування. Порядок затверджений наказом Держінвестицій від 10.08.2010 № 40, який був зареєстрований у Міністерстві юстиції України 16.08.2010 за № 687/17982.
За словами Голови Держінвестицій Олександра Тарана, розроблений Держінвестицій механізм надасть можливість провести відбір проектів для надання державних гарантій на умовах прозорості, рівності та доступності для всіх суб’єктів господарювання. Порядок визначає механізм проведення на конкурсних засадах відбору інвестиційних, інноваційних, інфраструктурних та інших проектів розвитку, які мають стратегічне значення та реалізація яких сприятиме розвитку економіки України, в тому числі імпортозамінних і експортоорієнтованих галузей (далі – проекти), для фінансування яких суб’єкти господарювання державного сектору економіки у 2010 році залучатимуть запозичення під державні гарантії (далі – Конкурс). Брати участь у Конкурсі має право суб’єкт господарювання (за винятком Державної інноваційної фінансово-кредитної установи і Державної інвестиційної компанії), проектна пропозиція якого отримала позитивний висновок Міністерства економіки про відповідність завданням і пріоритетам, визначеним Програмою діяльності Кабінету Міністрів України, та про оцінку економічної ефективності проекту. Відбір проектів здійснюється конкурсною комісією (далі – Комісія), яку очолює Голова Держінвестицій. До складу Комісії, персональний склад якої найближчим часом буде затверджений наказом Держінвестицій, входять представники Мінфіну, Мінекономіки, Мінпромполітики, Мінрегіонбуду, Мінагрополітики, Мінвуглепрому, Мінжитлокомунгоспу, Мінпаливенерго, Мінтрансзв'язку, Держінвестицій, НАЕР, Держкомінформнауки, Державної інноваційної фінансово-кредитної установи та Державної інвестиційної компанії. Засідання Комісії відбуватимуться не рідше одного разу на квартал. Інформаційне та організаційне забезпечення роботи Комісії здійснюватиме секретаріат Комісії – структурний підрозділ Держінвестицій. Порядком визначений перелік документів, які мають бути надані до Держінвестицій, для участі у Конкурсі, порядок прийняття рішень щодо проектів-переможців та критерії для їх відбору. Найближчим часом Держінвестицій оголосить конкурсний відбір проектів з метою надання державних гарантій для їх фінансування. Довідка Держінвестицій розробило Порядок конкурсного відбору інвестиційних, інноваційних, інфраструктурних та інших проектів розвитку з метою надання у 2010 році державних гарантій для їх фінансування відповідно до пункту 6 Порядку та умов надання у 2010 році державних гарантій щодо виконання боргових зобов'язань за запозиченнями суб'єктів господарювання державного сектору економіки, залученими для фінансування інвестиційних, інноваційних, інфраструктурних та інших проектів розвитку, які мають стратегічне значення та реалізація яких сприятиме розвитку економіки України, в тому числі імпортозамінних і експортоорієнтованих галузей, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 30.06.2010 № 567.
Реклама: