Громадські обговорення проекту Податкового кодексу України

Середа, 18 серпня 2010 —
10 серпня 2010 року у приміщенні Київської міської державної адміністрації України відбулися громадські обговорення проекту Податкового кодексу України за участю представників Міністерства фінансів України, ДПА України народних депутатів, Київської міської державної адміністрації, об’єднань профспілок, науковців та представників бізнесу.

В даному заході взяли участь віце-президент ФПБАУ, генеральний директор АКГ "ЕКСПЕРТ" Дмитро Олексієнко та виконавчий директор ФПБАУ Легка Валентина Григорівна.

За словами Першого заступника Міністра фінансів України Вадима Копилова, Податковий кодекс забезпечить єдине правове поле для суб’єктів господарювання, рівні умови ведення бізнесу і наблизить податкове законодавство до норм світового співтовариства.
„Загальна мета проекту Податкового кодексу України – приведення всіх норм оподаткування до єдиного законодавчого кола та реалізація головного принципу оподаткування – справедливості. І наше завдання – донести цю ідею до кожного громадянина”, – наголосив Голова ДПА України Олександр Папаіка. У проекті Податкового кодексу передбачено зниження ставок податків, прозорість та спрощення процедур, зменшення кількості податків, розширення бази оподаткування у напрямі тіньового бізнесу. Дискусія, яка розгорнулася під час обговорення проекту, засвідчила зацікавленість громадян у наведенні порядку у податковій сфері, важливість встановлення рівних правил для усіх учасників бізнесу, необхідність пошуку компромісних рішень. Водночас заступник Голови ДПА України Сергій Лекарь закликав присутніх у вирі емоцій та нових ідей не забувати про соціальну сферу, держава повинна забезпечити виконання соціальних гарантій. За його словами, Податковий кодекс окреслює відносини держави і платника податків і має зберігати баланс інтересів та забезпечити невідворотність сплати податків.
Реклама: