Україну відвідав представник одного з кращих французьких виноробних домів

Середа, 2 червня 2010 —
В рамках програми винної дипломатії від компанії «Вітіс груп» в Україні побував представник ельзаського виноробного дому «Гюстав Лоренц» (Gustave Lorentz) пан Паскаль Шіель (Pascale Schiele)
Французькі вина мають власну багатовікову історію – ось вже протягом кількох сторіч французькі винороби знані не лише в Європі, але й в усьому світі. На сьогодні Франція посідає перше місце у світі з виробництва найкращих і найдорожчих вин. Враховуючи багатовікову культуру виробництва і споживання вина, французи щосили відстоюють тезу щодо профілактичної користі і лікувальних властивостях свого вина. Надто популярною є точка зору, що червоні сухі вина сприятливо впливають на серцево-судинну систему, обмін речовин і не дозволяють розвиватися ожирінню. Відомо, що французькі вина, як і сир, без котрого не обходиться жодна страва французької кухні, є невід’ємним елементом багатогранної французької культури – кожен регіон чи провінція Франції створює свої особливі марки неперевершених вин. Пан Шіель розповів, що виноробство у Франції – переважно родинна справа, котрим займаються протягом багатьох поколінь. Поряд з традиційними способом чавити виноград ногами у величезних чанах у Франції можна зустріти і новітні пневматичні преси. Натомість, французи стверджують, що жоден комбайн не в змозі замінити рук збирача винограду, а неабиякий нюх майстра – винороба в десятому поколінні є ліпшим від будь-якої лабораторії. В ексклюзивних сортів "довгограючих" французьких вин, термін витримки котрих становить від 20 років і більше, пробку слід змінювати кожні 10-15 років залежно від технології виробництва, відомої, звісно, лише власне виноробові. "В історичних хроніках міста Бергхайм, датованих 1750 роком, можна знайти згадку про винороба Жана-Жоржа Лоренца, пращура Гюстава Лоренца, який створив у 1836 році своє господарство. Компанія і нині залишається у власності родини Лоренц, метою котрої є підтримка і поліпшення якості Эльзаських вин. «В Ельзасі виробляють сім сортів славнозвісних вин – шість білих і одне червоне. Свої назви вина отримали за назвами сортів винограду: «гевурцтрамінер» (Gewurtztraminer), «мускат» (Muscat), «піно блан» (Pinot Blanc), «піно нуар» (Pinot Noir), «рислінг» (Riesling), «сильванер» (Sylvaner) та «токай піно грі» (Tokay Pinot Gris). Винороби «Gustave Lorentz» використовують практично всю гаму винограду, котрий можна зустріти в Ельзасі. Вино розливають у високі вузькі пляшки і зберігають в погребах з низькою температурою. «Винний шлях» тягнеться вздовж східних верхівок Вогезьких гір і досягає в довжину десь 100 км» – зазначив Паскаль Шіель. Вина Ельзаса, наголосив пан Шіель, чудово поєднуються з місцевими і традиційними німецькими стравами, подаються до риби , грибів, а солодкі вина – до десертів. Генеральний директор виноторгової компанії «Вітіс Груп» Сергій Мазур додав, що, ймовірно, європейські вина мають таку високу якість саме через те, що вони використовують і зберігають свої старовинні традиції виноробства. Виноторговельна компанія Вітіс Груп – з 2008 року компанія представляє на українському ринку понад 1500 найменувань вин й алкогольних напоїв від 120 закордонних виробників. Особлива риса компанії – гарантія якості в усьому: в продукції, в обслуговуванні, в комунікаціях. Мета компанії – посідати передові позиції на ринку України, вдаючись до ефективних сучасних методів розвитку бізнесу, при цьому зберігати традиції, філософію і дух представлених вин і алкогольних напоїв. Команда «Вітіс Груп» - це фахівці найвищого класу , що мають багатий досвід роботи в найбільших компаніях України і займаються дистрибуцією алкогольних напоїв. Офіційний сайт компанії: www.vitis.com.ua Gustave Lorentz (Гюстав Лоренц), Франция Компанія «Gustave Lorentz» знаходиться в місті Бергхайм (Bergheim) і володіє одним з найбільших власних виноградників у категорії Гран Крю. Господарство Лоренц становить понад 30 Га. Славнозвісні пагорби Альтенберга і Канцльберга дають життя винам Гран Крю, і, у разі доброго врожаю , виробляються «Ванданж Тардів» і «Селексьон де Грэйнс Нобль». Останні вина виробляють з винограду, враженого благородною пліснявою , і, відповідно, «Ванданж Тардів» є напівсухим вином, а «Гевюрцтрамінер де Грэйнс Нобль» - солодким. Вина «пізнього врожаю» – так називають ці вина. Термін витримки – до 15 років. Річний об’єм виробництва «Gustave Lorentz» складає ~1,8 млн. пляшок (спокійні вина + креман д’Альзас), що дає змогу компанії бути в числі найбільших виробників Ельзаса.
Реклама: