Монахи проти кризи

Четвер, 10 червня 2010 —
Представник французької виноробної компанії La Chablisienne Емануель Гюруа (Emanuel Guiroy), що приїхав в Україну на запрошення виноторгової компанії «Вітіс Груп», провів презентацію - дегустацію бургундських вин для українських сомельє.
Початок історії компанії La Chablisienne відноситься до 1923 року, коли кілька виноградарів вирішили об’єднатися під керівництвом абата Балітрана, аби здійснювати спротив економічній кризі. Сьогодні Ла Шаблізьєн – величезний виробник вин у північній Бургундії, де з винограду сорту Шардоне виготовляють славнозвісні вина Шаблі (CHABLIS). Кооператив Ля Шаблізьєн – асоціація 250 виноградарів, котра володіє 1500 акрами землі. Статистика стверджує, що кожна третя пляшка вина з Шаблі випускається під маркою «LA CHABLISIENNE». Натомість слід відзначити найвищі стандарти якості і яскраву індивідуальність вин від Ля Шаблізьєн. Бургундія здавна вважається лідером у виробництві вишуканих вин. Це старовинна французька аграрна провінція, що простяглася на 250 км. Її популярність пов’язана, передусім з герцогами Бургундськими, котрі в період середньовіччя мали посольства в усіх великих країнах. . Шаблі розташовано на півночі Бургундії – області, яку знає увесь винний світ. Герцог Бургундський ще в XIV столітті засвідчив, що білі вина Оксера, Шаблі й Бона – «найкращі, найцінніші і найвитонченіші вина королівства, котрі подають до королівського і папського столу». Протягом багатьох років вина La Chablisienne користуються величезною популярністю в усіх куточках світу і повсякчас отримують найвищі оцінки фахівців . «Так було створено кооперативну виноробню в самісінькому серці регіону Шаблі. До середини 50-х рр. члени кооперативу звозили свої вина до La Chablisienne, де їх купажували й продавали переважно оптом», - зазначив представник компанії пан Гюруа (Guiroy). Оснащений за останнім словом техніки, завод узяв на себе відповідальність за увесь цикл вініфікації, витримки і розливання. На виноградниках La Chablisienne заборонено використання пестицидів й інсектицидів. За словами Емануеля Гюруа, оперативна доставка виноматеріалу і можливість окремої вініфікації сусла з кожної ділянки дають змогу зберегти індивідуальність кожної іменної мікрозони або здійснювати селекціонування, наприклад , за віком лоз. Довідкова інформація: Виноторговельна компанія Вітіс Груп – з 2008 року компанія представляє на українському ринку понад 1500 найменувань вин й алкогольних напоїв від 120 закордонних виробників. Особлива риса компанії – гарантія якості в усьому: в продукції, в обслуговуванні, в комунікаціях. Мета компанії – посідати передові позиції на ринку України, вдаючись до ефективних сучасних методів розвитку бізнесу, при цьому зберігати традиції, філософію і дух представлених вин і алкогольних напоїв. Команда «Вітіс Груп» - це фахівці найвищого класу , що мають багатий досвід роботи в найбільших компаніях України і займаються дистрибуцією алкогольних напоїв. Офіційний сайт компанії: www.vitis.com.ua
Реклама: