Порт "Південний" і "ТІС" досягли компромісу

П'ятниця, 4 вересня 2009, 16:11

Державне підприємство "Морський торговельний порт "Південний" дозволить стивідорній компанії" Трансінвестсервіс "(ТІС) прийняти судно з перевантажувачами біля причалу №21, який не буде внесений до зводу обов'язкових постанов по порту.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби Міністерства транспорту і зв'язку з посиланням на підсумки засідання за участю керівництва відомства, компанії і порту в п'ятницю.

"За результатами засідання було прийнято компромісне рішення - розробити разову тимчасову технологічну схему швартування судна з метою вивантаження обладнання для монтажу на причалі №21, узгоджену з капітаном порту "Південний" без включення причалу №21 до зводу обов'язкових постанов по порту", - йдеться в прес-релізі.

Крім того, згідно з повідомленням, за підсумками засідання було створено робочу групу для врегулювання спірних питань між портом "Південний" і стивідорною компанією, яка прийме остаточне рішення з цього питання до 5 жовтня.

Реклама:

Як повідомлялося, раніше компанія "Трансінвестсервіс" звинуватила морпорт "Південний" у перешкоджанні запуску контейнерного терміналу.

Зокрема, за словами головного інженера "ТІС" Віталія Котвіцького, порт вимагає від стивідорної компанії відмовитися від вимоги компенсувати витрати на днопоглиблювальні роботи біля причалу №18 у розмірі 51 млн. гривень, які проводило ТОВ "ТІС-Руда".

Крім того, порт зажадав від стивідорної компанії відмовитися від будь-яких фінансових претензій в майбутньому і закріпити це відповідним договором, після чого побудовані нею причали №21 і №22 будуть внесені у звід обов'язкових постанов по порту.

"ТІС" також заявляв, що відсутність причалів №21 і №22 у зводі обов'язкових постанов не дозволить прийняти судно Zhen Hua 11 з 13 перевантажувачами для нового контейнерного терміналу. Тим часом, у зв'язку з великими габаритами техніки, розвантажити судно біля іншого причалу не є можливим.

"ТІС" є однією з найбільших стивідорних компаній України і займається перевалкою руди, міндобрив, вугілля і зернових вантажів.

МТП "Південний" заснований в 1978 році. Розташований на березі Аджалицького лиману.

Це найбільш глибоководний порт України (глибина підхідного каналу - 15,5 м, глибини біля причалів - 14-15,5 м). Загальна довжина причалів - близько 2,6 км.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!