Українські ресторани змінять меню і будуть укрупнюватися - експерти

Понеділок, 20 червня 2016, 18:07

Українські ресторатори в своєму бізнесі роблять основний упор на національну, італійську кухню, а також страви на мангалі.

Про це йдеться в прес-релізі компанії Poster.

За даними аналітиків з 14 тисяч ресторанів майже 80% пропонують страви національної української кухні, близько 73% мають в меню страви італійської кухні та ще 45-50% пропонують своїм відвідувачам гриль і страви на мангалі.

"Приблизно 20% пропонують популярну в Україні різноманітну грузинську кухню. Порядку 16% ресторанів орієнтовані на японську кухню", - йдеться в прес-релізі.

Реклама:

Як зазначається, 4% ресторанів є авторськими і стільки ж "сповідують" екзотичне для України меню - кубинської, китайської, азіатської, американської кухні, а також заклади для вегетаріанців.

"Окремі позиції меню, такі як паста, піца, стейки, гриль, грецький салат і чіз-кейк можна знайти практично в будь-якому ресторані", - відзначають в компанії.

Втім, самі ресторатори також відзначають кілька ключових тенденцій на ринку. Новий тренд - популяризація національної кухні: українські страви з українських продуктів. А також більший поділ на кухню різних областей України.

"Ще один тренд - "хіпстерські" заклади. Сформувалася нова молодіжна культура, для представників якої стали відкриватися тематичні кафе і ресторани", - йдеться в повідомленні.

Втім, експерти вважають, що після кризи кількість незвичайних форматів і більш екзотичних кухонь на ресторанному ринку України збільшиться.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!