Уряд підготував пакет для МВФ

Четвер, 1 березня 2012, 09:02

Кабінет міністрів підготував для Міжнародного валютного фонду пакет пропозицій щодо вирішення проблемних питань.

Про це заявив перший віце-прем’єр Валерій Хорошковський у середу на зустрічі з членом Єврокомісії з питань торгівлі Карлом де Гухтом, повідомляє агентство УНІАН.

За словами Хорошковського, нині відпрацьовується переговорна позиція.

Перший віце-прем’єр запевнив, що в умовах загострення кризових явищ у світовій економіці Україна прагне підтримувати співробітництво з Міжнародним валютним фондом.

Реклама:

За його словами, домовленість щодо продовження переговорів була досягнута під час останніх зустрічей з керівництвом МВФ.

Хорошковський наголосив, що влада України віддана реалізації програми реформ із метою наближення України до стандартів Євросоюзу.

Він підкреслив, що реформи, які впроваджуються в Україні, безпрецедентні за своїми масштабами, і це дозволило стабілізувати загальну макроекономічну ситуацію, поліпшити умови діяльності суб’єктів господарювання та відновити позитивну динаміку економічного зростання.

Перший віце-прем’єр також запевнив члена Єврокомісії, що український уряд є і надалі буде відкритим для діалогу з бізнесом.

За його словами, питання створення сприятливого інвестиційного клімату – серед пріоритетів діяльності Кабінету міністрів.

"Основними пріоритетами державної політики щодо підтримки розвитку бізнесу визначені дерегуляція підприємницької діяльності, усунення адміністративних бар'єрів, удосконалення дозвільної системи. Особлива увага приділяється стимулюванню малого та середнього підприємництва", - сказав Хорошковський.

Сторони обговорили і питання перспективи завершення процедур, необхідних для набрання чинності Угоди про асоціацію з ЄС.

Перший віце-прем’єр висловив сподівання, що ця угода буде парафована найближчим часом.

"Ми розраховуємо на її підписання до кінця поточного року, бажано на наступному Саміті Україна - ЄС в Брюсселі", - заявив Хорошковський.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!