Депутати готують для Фірташа головне газотурбінне підприємство країни?

П'ятниця, 1 липня 2011, 20:26

Депутати пропонують Верховній раді приватизувати стратегічне газотурбінне підприємство "Зоря-Машпроект".

Відповідний законопроект 1 червня 2011 року зареєстрували депутати Іван Сідельник та Валерій Камчатний, пише газета "Дело".

Депутат Камчатний відмовився розповісти про мотиви такої законодавчої ініціативи, зазначається в повідомленні.

"Ініціатор законопроекту Сідельник, краще в нього запитати. Я не готовий коментувати", - сказав депутат.

Сідельник здивувався, що Камчатний відхрестився від документа.

"Камчатний там перший стоїть. Це він, напевно, хоче на мене спихнути. Це наш спільний законопроект", - зазначив парламентар.

Реклама:

Депутат також додав, що законопроект спрямований на те щоб зберегти підприємства, якими не займається держава.

"Там не тільки це підприємство. Там і об'єкти спиртової промисловості, Сумська державна біофабрика. Мова йде про об'єкти, які стоять і держава ними не займається", - наголосив Сідельник.

У свою чергу депутат Сергій Терьохін допустив, що в підприємстві зацікавлений бізнеcмен Дмитро Фірташ.

"Коли в будь-якому проекті говориться, що держвласність повинна бути акціонована, але ні в якому разі не приватизована, за цим стоїть історія титанової галузі, в якій стоїть прізвище Фірташ", - сказав депутат.

Інший парламентар також заявив, що в приватизації "Зорі-Машпроект" зацікавлений Фірташ, і  російські підприємства військово-промислового комплексу.

Підприємство "Зоря-Машпроект"- відомий в світі розробник і виробник газотурбінного устаткування, монополіст на ринку СНД у сфері розробки та виробництва газових турбін для кораблів військового флоту.

Майже вся продукція заводу поставляється на експорт. Портфель замовлень 2011 року оцінюється більш ніж в 350 мільйонів доларів.

Як повідомлялося, у Верховній раді вже зараєстрований законопроект, що пропонує виключити із списку заборонених до приватизації об'єктів титанові підприємства, якими цікавиться Фірташ. 

Окрім цього, в парламенті зареєстрований законопроект уряду №8723, який також пропонує суттєво скоротити перелік підприємств, заборонених до приватизації. Серед таких, зокрема, підприємства авіації, спиртової галузі та портові об'єкти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!