Процедура держзакупівель зміниться за рекомендаціями Європи

Середа, 2 березня 2011, 09:28

Україна і Європейський Союз домовилися про врегулювання конфлікту, що виник після прийняття поправок до закону про держзакупівлі, через які Брюссель призупинив виділення Києву бюджетної підтримки.

В Адміністрації президента вважають, що вже влітку Україна отримає 126 млн. євро в рамках заморожених програм Євросоюзу, пише газета "Комерсант-Україна".

В АП пообіцяли, що спірний закон буде змінений. Очікується, що буде спрощена процедура закупівель у природних монополій і створений механізм рамкових угод для регулярних закупівель товарів і послуг.

Про ускладнення у взаєминах України і ЄС стало відомо минулого тижня, нагадує видання.

Реклама:

Повідомлялося, що Брюссель вирішив призупинити виділення Києву бюджетної підтримки на фінансування програм у секторах енергетики, енергоефективності, транспорту та екології.

Причиною конфлікту стало прийняття в січні змін до закону "Про державні закупівлі", якими була запроваджена низка винятків із тендерних процедур, у тому числі при закупівлі газу, електричної та теплової енергії, а також послуг з їх транспортування.

Як стало відомо, АП, Єврокомісії і Світовому банку вдалося врегулювати цей конфлікт - Київ погодився внести в законодавство про держзакупівлі зміни, на яких наполягає Брюссель, при цьому поправки не обмежаться скасуванням доданих в січні норм.

"Зараз ведуться активні робочі дискусії, узгоджується законодавство. За умови якнайшвидшого врегулювання ситуації ми можемо розраховувати на отримання траншів на загальну суму 126 млн. євро влітку нинішнього року", - заявила перший заступник глави АП Ірина Акімова.

Вона зазначила, що загальний обсяг програм, із фінансуванням яких виникли складнощі, перевищує 280 млн. євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!