Бойко чекає урядової експертизи щодо газу Фірташа

П'ятниця, 25 червня 2010, 13:22

Рішення Стокгольмського арбітражу по 11 млрд. кубометрів газу, на які претендує "РосУкрЕнерго" має бути детально вивчене і надана правова експертиза Кабінетом міністрів.

Про це заявив міністр палива та енергетики Юрій Бойко в інтерв'ю виданню "Урядовий кур'єр", повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

За словами Бойка, "тільки після того, як ми отримаємо правову оцінку, зможемо виробити необхідні рішення. Відповідні документи направлені на розгляд уряду".

"Я ще раз хочу підкреслити щодо заяв і оцінок, які поширюються в пресі: без урядової експертизи Мінпаливенерго ніякі переговори з власниками "РосУкрЕнерго" проводити не буде.

Реклама:

Як повідомлялося, 8 червня Стокгольмський арбітражний трибунал зобов'язав НАК "Нафтогаз України" повернути "РосУкрЕнерго" 12,1 млрд. кубометрів газу (з них 1,1 млрд. - неустойка, решта - борг НАК) до 1 вересня 2010 року.

"Нафтогаз" спочатку заявляв, що 11 млрд. кубометрів газу, які перебували у підземних сховищах, були придбані ним на початку 2009 року.

Проте в суді держкомпанія не змогла довести, як і за яких обставин їй вдалося придбати газ без дозволу на це "Росукренерго".

Трибунал визнав за компанією Дмитра Фірташа право на цей газ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!