У Тимошенко створюють мінімальні запаси нафти

Середа, 9 грудня 2009, 12:16

Кабінет міністрів схвалив концепцію створення мінімальних запасів нафти і нафтопродуктів на період до 2020 року.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу Мністерства палива та енергетики.

За словами глави Мінпаливенерго Юрія Продана, частка нафти повинна скласти 60% від загального обсягу стратегічних запасів, нафтопродуктів - 40%.

"До 2020 року Україна повинна мати стратегічні запаси десь на рівні 2,2 млн. тонн нафти і 1,3 млн. тонн нафтопродуктів", - сказав він.

Реклама:

При цьому міністр відзначив недолік діючих сьогодні потужностей для зберігання таких обсягів палива.

Як повідомлялося, в січні 2009 року Мінпаливенерго оприлюднило проект концепції створення стратегічних запасів палива до 2020 року.

У цінах початку 2009 року прогнозний обсяг необхідних інвестицій для реалізації таких ініціатив перевищував 23 млрд. гривень.

Згідно з документом, перший етап реалізації програми (один-два роки) передбачав прийняття необхідних нормативно-правових актів, а також створення державного органу з управління запасами. Протягом цього періоду мають бути проведені технічний аудит сховищ нафти і нафтопродуктів та розроблено систему статистичної звітності.

В ході другого етапу (9-10 років) планується створити сам резерв. При цьому проект передбачає щорічно забезпечувати зростання обсягів запасів нафти і нафтопродуктів на 9-10 діб.

На третьому етапі, після створення 90-денного запасу, буде здійснюватися управління процесом функціонування та оновлення мінімальних запасів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!