Мінпраці чекає на новий Трудовий кодекс

Вівторок, 28 квітня 2009, 18:44

Міністерство праці й соціальної політики сподівається на те, що Верховна Рада в найкоротший термін прийме нову редакцію Трудового кодексу й закон про соціальний діалог.

Про це на всеукраїнській конференції з нагоди 90-ї річниці підстави Міжнародної організації праці (МОП) і 55-річчя членства України в ній сказав заступник міністра праці Віктор Іванкевич, повідомляє агентство "Українські новини".

Він зазначив, що парламент уже прийняв відповідні законопроекти в першому читанні, і вони перебувають на підготовці до другого читання в профільному комітеті.

"Наше спільне завдання: разом домогтися їх якнайшвидшого прийняття", - сказав він.

Реклама:

Іванкевич зазначив, що відповідні законопроекти розроблялися за допомогою МОП.

Заступник міністра високо оцінив технічну допомогу, яка надається МОП Україні, і співробітництво нашої країни з організацією, у тому числі й на законодавчому рівні.

За його словами, українське трудове законодавство ґрунтується саме на ратифікованих конвенціях МОП.

"Разом із цим варто зазначити, що останнім часом наполегливо ставиться питання законодавчого закріплення обов'язковості укладання колективних договорів й угод. На нашу думку, це варто розуміти як можливий відхід від норм Конвенції Міжнародної організації праці № 98, що є неприпустимим", - додав він.

Іванкевич також зазначив, що на стадії підготовки до ратифікації Україною знаходиться ще кілька конвенцій організації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!