Споживачі газу об’єднуються в асоціацію

Вівторок, 28 квітня 2009, 09:59

Ряд компаній споживачів природного газу в Україні вирішили створити Асоціацію "Українське об`єднання споживачів природного газу".

Про це заявив голова ініціативної групи зі створення асоціації Віталій Дем'янюк, повідомляє агентство "УНІАН".

За його словами, мета створення асоціації - захист інтересів споживачів газу, участь у розробці концепції реформування внутрішнього ринку газу, а також сприяння впровадженню програм енергоефективності.

"Ми сподіваємося, що асоціація стане тим майданчиком, який, передусім, зможе чітко сформулювати першочергові проблеми споживачів, донести ці проблеми до органів державної влади й брати участь у формуванні правил гри на внутрішньому ринку", - сказав Дем'янюк.

Реклама:

За його словами, для досягнення мети асоціація сподівається об`єднати споживачів енергетичного сектору, хімічної галузі, газопостачальні компанії й фізичних споживачів.

При цьому об`єднання планує запозичувати досвід участі в реформуванні й контролі над газовим ринком у аналогічних організацій, що вже діють у Європейському союзі та Російсії.

Відповідаючи на запитання, чи не є цілі асоціації з обмеження дій монополіста НАК "Нафтогаз України" "прогазпромівськими", Дем'янюк зазначив: "Наша мета не обмежити "Нафтогаз", наша мета дати можливість "Нафтогазу" почути ту проблематику, яка є у споживачів, і при формуванні газового ринку ми, як асоціація, хотіли б бачити, що ті інтереси, які ми декларуємо, вони враховуються".

Дем'янюк повідомив, що на сьогоднішній день своє бажання стати членом асоціації виявили 25 компаній.

Передбачається, що процес юридичної реєстрації об`єднання завершиться до липня цього року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!