Компанія «Інфо24» подала 2 позови проти Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення

Понеділок, 11 липня 2011 —
Даним повідомляємо, що 11 липня юристами юридичної фірми Jurimex в інтересах свого клієнта – компанії «Інфо24», подано до Окружного адміністративного суду міста Києва дві позовні заяви проти Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.
Як відомо, компанія «Інфо24» є суто журналістською організацією, як була утворена відомими українськими тележурналістами Віталієм Портніковим, Артемом Шевченко, Миколою Княжицьким та Наталією Катеринчук.
У березні 2011 року компанія Інфо24 звернулась до Національної ради з заявою про видачу ліцензії на супутникове мовлення. Дана заява мала бути розглянута із прийняттям відповідного рішення про видачу або про відмову у видачі ліцензії протягом місяця. При цьому закон встановлює чіткі і виключні підстави для відмови у видачі ліцензії, які не можуть бути розширені Національною радою самостійно. 16 червня 2011 року Національна рада відмовилась приймати будь-яке рішення по суті поданої компанією «Інфо24» заяви про видачу ліцензії, а самі матеріали були повернуті без будь-якого пояснення причин. Враховуючи те, що Національна рада не вправі відмовлятись приймати рішення стосовно видачі або відмови у видачі ліцензії на мовлення, а будь-яка її дія має бути мотивована з посиланням на закони України, компанія Інфо24 звернулась за захистом своїх прав до адміністративного суду. В своїй заяві Інфо24 просить суд: - визнати незаконною бездіяльність Національної ради, яка по сьогоднішній день так і не розглянула подану «Інфо24» заяву про видачу ліцензії, та не прийняла по ній жодного рішення; - визнати протиправними дії Національної ради щодо порушення місячного строку розгляду заяви на видачу ліцензії; - визнати відсутність у Національної ради утримуватись від прийняття рішень про видачу ліцензії або про відмову у її видачі; - зобов’язати Національну раду видати компанії «Інфо24» супутникову ліцензію на мовлення. Враховуючи те, що Національна рада незаконно повернула заявочні документи, компанія «Інфо24» додатково просить визнати незаконним як саме повернення документів, так і пункту регламенту Національної ради, яким вона сама себе уповноважила вчинювати подібні дії всупереч вимог закону. Згідно зі статтею 107 КАС України суддя вирішує питання про прийняття позовної заяви впродовж трьох днів з моменту отримання позовної заяви. Додатково готуються матеріали стосовно відкриття справ про адміністративні правопорушення стосовно відмови у розгляді поданої Інфо24 заяви на отримання ліцензії у встановлені законом строки. Окрім того, 11 липня в інтересах компанії «Інфо24» поданий позов проти Національної ради щодо незаконності дій останньої з відмови у наданні публічної інформації. Зокрема, Інфо24 надсилала запит до Нацради з проханням надати інформацію стосовно причин відмови у розгляді заяви про видачу ліцензії та зазначити осіб, які винні у порушенні Національною радою строків розгляду таких заяв. Національна рада такої інформації не надала, чим порушила вимоги законодавства. Служба маркетингу юридичної фірми Jurimex
Реклама: