Кабмін зареєстрував у Верховній Раді законопроект "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом"

Субота, 28 травня 2011 —
Кабмін зареєстрував у Верховній Раді законопроект від 18.05.2011 N 8531, яким пропонується викласти у новій редакції Закон України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".
Проектом скорочуються терміни розгляду справ про банкрутство: заяви про порушення справ про банкрутство судом будуть прийматися протягом 3 днів (замість існуючих 5-ти), підготовче засідання має бути проведене не пізніше 14 днів з дня винесення судом про прийняття заяви.
Обмежується і термін процедури розпорядження майном - 100 календарними днями. Санація не може перевищувати 18 місяців, ліквідаційна процедура - 12-ти. Інформація про порушення справи про банкрутство буде викладатися у мережі Інтернет - на офіційній сторінці Вищого господарського суду України - не пізніше наступного дня після прийняття відповідної ухвали. Доступ до сторінки буде вільним і безкоштовним. Мораторій на задоволення вимог кредиторів діятиме з моменту винесення відповідного рішення судом на підготовчому засіданні. Продаж майна боржника (крім продукції, виготовленої в процесі звичайної господарської діяльності) відповідно до пропозицій КМУ можлива тільки на аукціонах. Висновок кожного окремого договору вважається окремим аукціоном. Оцінювати майно, що бере участь у ліквідаційній процедурі, буде сам ліквідатор. Початковою вартістю цілісного майнового комплексу, згідно з проектом, буде вся сукупність визнаних вимог кредиторів. Новим бачиться уряду і порядок призначення судом "арбітражних керуючих" - на підставі автоматизованого відбору (за імовірнісним принципом). Кредитори, що пропустили строки для пред'явлення претензій, тим не менш, будуть мати право на задоволення своїх вимог, але тільки аж в 5-у чергу.
Реклама: